1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Özdemir: Elektriğin yerli kaynaklara dayandırılması önemli

Özdemir: Elektriğin yerli kaynaklara dayandırılması önemli

Enerji Günlüğü – ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, dağıtım şirketleri ve tüketiciler açısından elektriğin kesintisiz üretimi ve yerli...

Özdemir: Elektriğin yerli kaynaklara dayandırılması önemli

Enerji Günlüğü – ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, dağıtım şirketleri ve tüketiciler açısından elektriğin kesintisiz üretimi ve yerli kaynaklara dayandırılmasının son derece önemli olduğunu söyledi.

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, "Dağıtım şirketleri ve tüketiciler açısından elektriğin kesintisiz üretimi ve yerli kaynaklara dayandırılması son derece önemlidir" dedi.

açığın içinde enerji payının ağırlığına dikkat çeken Özdemir, kömür, güneş, hidrojen gibi yerli kaynaklarımızı en verimli, çevreye en duyarlı şekilde kullanarak bu dengesizliği düzeltmeliyiz diye konuştu.

ERRA KONFERANSI ÇOK YARARLI OLDU

Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de gerçekleştirilen 13. Enerji Yatırım ve Düzenleme Konferansı’na ilişkin de açıklamalarda bulunan Özdemir, Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA) tarafından düzenlenen konferansa, ERRA Dönem Başkanı ve EPDK Kurul Üyesi Alparslan Bayraktar öncülüğünde 40 ülkeden 200'den fazla enerji şirketleri temsilcileri ve uzmanların katıldığına işaret ederek şunları söyledi:

"ERRA Dönem Başkanlığını yürüten Alpaslan Bayraktar’ın öncülüğünde son derece önemli bir konferans gerçekleştirildi. Tedarik güvenliği, müşteri memnuniyeti ve yenilenebilir enerji gibi birçok konunun tartışıldığı etkinliğe, dağıtım şirketlerimizden de çok sayıda üst düzey katılım oldu. Azeri kardeşlerimiz bizleri mükemmel ağırladı ve Bakü’nün ne kadar geliştiğini görmekten de çok mutlu olduk. ERRA konferanslarının çok yararlı olduğunu ve düzenli katılım sağlayacağımızı da belirtmek isterim."

Önceki ve Sonraki Haberler