1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Özdemir: Osmangazi EDAŞ kısa sürede el değiştirecek

Özdemir: Osmangazi EDAŞ kısa sürede el değiştirecek

Enerji Günlüğü - Yükümlülüklerini yerine getiremediği gerekçesiyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK-Kurul) yönetimine el koyduğu Osmangazi...

Özdemir: Osmangazi EDAŞ kısa sürede el değiştirecek

Enerji Günlüğü - Yükümlülüklerini yerine getiremediği gerekçesiyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK-Kurul) yönetimine el koyduğu Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ’ye, sekiz şirket talip oldu.

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK), yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle yönetimine el koyduğu Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ’nin durumuyla ilgili bir değerlendirmede bulundu. Özdemir, "Tahmin ediyorum ki kısa bir zaman sonra bu şirket el değiştirecek. Başka bir grup tarafından alınması bekleniyor. Sekiz, hatta bunun da üzerinde talibi olduğu söyleniyor” dedi.

DİĞER DAĞITICILARLA İLİŞKİLİENDİRİLEMEZ

Özdemir, Osmangazi’deki yaşanan sıkıntının temelde finansal nedenlere dayandığını ve diğer dağıtım şirketleri ile de ilişkilendirilebilecek, yapısal bir nedeni olmadığını belirtti. EPDK ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının üzücü süreci iyi yönettiğini ifade eden Özdemir, “Hem EPDK hem de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı çok akılcı bir yol takip ettiler. Sanki iş aynen özel sektördeymiş gibi hiçbir sıkıntı yaşanmadan sürdürülüyor, hizmetler götürülüyor. Bir taraftan da şirketin el değiştirmesi, satılması için görüşmelere devam ediliyor. Tahmin ediyorum ki kısa bir zaman sonra bu şirket el değiştirecek. Başka bir grup tarafından alınması bekleniyor. Sekiz, hatta bunun da üzerinde talibi olduğu söyleniyor. Finansman kuruluşuyla EPDK ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bu işin içerisinde. Yapılacak değerlendirmelerin ardından bir karar verilecek. Bu olumsuzluklar hiç yaşanmasa daha iyi olurdu” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler