1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Özdemir: Tüketici ne diyorsa o!

Özdemir: Tüketici ne diyorsa o!

Enerji Günlüğü - Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Başkanı Nihat Özdemir, elektrik dağıtım sektörü ne söylerse söylesin, aslolanın tüketici...

Özdemir: Tüketici ne diyorsa o!

Enerji Günlüğü - Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Başkanı Nihat Özdemir, elektrik dağıtım sektörü ne söylerse söylesin, aslolanın tüketici algısı olduğunu vurguladı. 

ELDER Başkanı Nihat Özdemir, Derneğin Trabzon’da düzenlediği 9. Sektör Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, akıllı şebeke uygulamalarıyla elektrik kesintileri başta olmak üzere tüketicilerin bilgilendirilmesine büyük önem verdiklerini söyledi. “Her alanda kamu dönemine göre çok daha iyiyiz. Ama biliyoruz ki bunlar yeterli değildir” diyen Nihat Özdemir, şöyle devam etti:

“Kesinti sürelerini Avrupa ülkeleri ortalamasına indirmek, hizmet kalitesini daha da yükseltmek, tüketicinin talep ve beklentilerine çok daha kısa sürede cevap vermek gibi görevimiz vardır. Sadece bu da değil. Elektrik dağıtım sektörü tehlikeli bir iş koludur. Bu nedenle iş güvenliği en büyük önceliğimizdir. İş kazalarını, OECD ortalamalarına çekmek üzere hareket ediyoruz.” 

KAYIP KAÇAK ALGISI

Vatandaş nezdindeki algıyı belirleyen en temel konunun elektrikteki kayıp-kaçak bedelleri olduğuna dikkat çeken Nihat Özdemir şöyle konuştu: 

“Kayıp kaçak oranlarındaki azalmalara rağmen kamuoyunun düşüncesini değiştirmek maalesef mümkün olmamıştır. Sektörün yapısının özel sektöre devrinden bu yana sadece iki yıl geçmiştir. Ayrıca dağıtım faaliyeti tüm dünyada yapısal dönüşümler gerçekleştiriyor. Biz bir yandan işimizi daha iyi yapmaya çalışırken bir yandan da bu değişime ayak uydurmaya çalışıyoruz. Ama daha gidilecek çok yolumuz var.”  

TÜKETİCİNİN İNANMALI

Elektrik dağıtım hizmetleriyle ilgili alınan mesafeye rağmen tüketici nezdindeki algının farklı olduğunu ifade eden Özdemir “Bizim ne söylediğimiz değil, tüketicinin ne anladığı önemlidir. Tüketicinin, hizmeti daha uygun bedelle aldığına, biz söylediğimiz için değil kendisi böyle düşündüğü için ikna olması gerekir” diye konuştu. 

Günümüzde tüm sektörlerde aslolanın tüketici memnuniyeti olduğunu vurgulayan Nihat Özdemir, “EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ın hassasiyetini de biliyoruz. Tüketici dairesi oluşturup tüketici merkezli izleyeceğini ifade etti. Bu konuda kendisine her türlü desteği vereceğimizi ifade etmek isterim” dedi. 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü / TRABZON

Önceki ve Sonraki Haberler