1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Özdemir: Türkiye’de de gelişmiş entegre solar çatı sistemleri kurulabilir

Özdemir: Türkiye’de de gelişmiş entegre solar çatı sistemleri kurulabilir

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı Yağmur Özdemir, solar çatı uygulamalarında mevzuat engeli aşıldığında Türkiye’de de gelişmiş...

Özdemir: Türkiye’de de gelişmiş entegre solar çatı sistemleri kurulabilir

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı Yağmur Özdemir, solar çatı uygulamalarında mevzuat engeli aşıldığında Türkiye’de de gelişmiş entegre solar çatı sistemleri kurulabileceğini söyledi.

EIF 2016 Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı kapsamında düzenlenen GÜYAD özel oturumunda konuşan Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı Yağmur Özdemir, solar çatı uygulamalarının önündeki mevzuatla ilgili engellerin aşılmasıyla birlikte Türkiye’de gelişmiş entegre solar sistemler yaratılabileceğini söyledi.

Özdemir, “Zorlu Enerji olarak güneş yatırımlarının her alanında var olmak ve büyük ölçekli yatırımlar hayata geçirmek istiyoruz” diyerek şöyle devam etti: “Türkiye’de güneş enerjisinde ilerlemenin en önemli adımlarından biri çatı pazarı. Bu alanın desteklenmesiyle panel üretiminin ülkemizde yapılmasının da önü açılabilir. Diğer yandan solar çatı uygulamalarının gelişmesinin önündeki en önemli engellerden biri mevzuatla ilgili. Bu konuda Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü ile çalışmalar yürütüyoruz. Mevzuatla ilgili sorunların aşılmasıyla birlikte Türkiye’de de gelişmiş entegre solar çatı sistemleri kurulabilir.”

YÜKSEK BORÇLANMA MALİYETLERİ DÜŞÜRÜLMELİ

Güneş enerjisi başta olmak üzere tüm yenilenebilir enerji projelerinin desteklenmesinde yüksek borçlanma maliyetlerinin düşürülmesinin önemine değinen Özdemir, tarifelerin düşürülüp, teşvik sürelerinin uzatılmasının sektörün geleceği açısından bir alternatif sunabileceğine vurgu yaptı.

Bu yıl 9’uncusu düzenlenen Türkiye’nin en büyük enerji organizasyonlarından EIF Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı sektörün önde gelen kamu kurum ve kuruluşları ile şirketlerini buluşturdu. 3-4 Kasım tarihleri arasında düzenlenen etkinlik, 150’den fazla şirket ve binlerce kişiyi ağırlıyor. Zorlu Enerji, etkinlikte, GÜYAD özel oturumunun yanı sıra “Enerji Santrallerinde İşletme Bakım Rehabilitasyon” ve “Jeotermal Santral Bakım ve Rehabilitasyonu” oturumlarında yer alarak bu alanlardaki deneyim ve uzmanlıklarını paydaş kurumlardan katılımcılarla paylaşıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler