1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Özden: İş güvenliği önleme kültürü ile sağlanır

Özden: İş güvenliği önleme kültürü ile sağlanır

Elder Genel Sekreteri Mustafa Özge Özden, elektrik dağıtım sektöründe iş sağlığı ve güvenliğini sağlamak için geliştirilen önleme kültürünün, yaşam kalitesini de arttırdığını söyledi.

Özden: İş güvenliği önleme kültürü ile sağlanır

Enerji Günlüğü - Elder Genel Sekreteri Mustafa Özge Özden, 4. Elektrik Dağıtım Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi’nin açılışında yaptığı konuşmada, 2013’te tamamlanan özelleştirmeler sonrasında sektörün ciddi bir yol katettiğini söyledi.

Sektörde 2011-2020 döneminde 117 milyar TL tutarında şebeke ve teknoloji yatırımı yapıldığını ifade eden Özgen, “2021-2025 döneminde gerçekleştirmeyi planladığımız yatırım tutarı ise 124 milyar TL iken yalnızca 2021 yılında 20 milyar TL düzeyinde yatırıma ulaştık” dedi. 

100 BİNİ AŞKIN ÇALIŞANIN SAĞLIĞI 

Elektrik dağıtım şirketlerinin 85 milyon vatandaşa yılın 365 günü, günün 24 saati kesintisiz hizmet sunduğunu belirten Özge Özden, abonelere kaliteli ve çevreyle uyumlu enerji ulaştırmak için nitelikli ve yetkin insan kaynağına ihtiyaç olduğunu vurguladı. Sektörün doğrudan ve dolaylı olarak 100 bini aşkın kişiye istihdam sağladığı bilgisini paylaşan Elder Genel Sekreteri “İş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve yetkinliklerinin geliştirilmesini en öncelikli sorumluluğumuz olarak görüyoruz” diye konuştu. 

“ÖNLEME KÜLTÜRÜ YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTİR"

4. Elektrik Dağıtım Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi’nin “Önleme Kültürüne Giden Yol” olarak belirlendiğine işaret eden Mustafa Özge Özden, “Yöneticilerin ve tüm çalışanların katılımını gerektiren önleme kültürü, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını azalttığı gibi; çalışan memnuniyetini ve yaşam kalitesini de yükseltiyor. Böylelikle güvenli bir çalışma hayatının da temelini oluşturuyor” dedi. 

TEHLİKELİ DAVRANIŞ VE TEHLİKELİ DURUM

Elektrik dağıtım faaliyetlerinde iş sağlığı ve güvenliği koşullarını uluslararası standartların üzerine çıkarmayı hedeflediklerini vurgulayan Elder Genel Sekreteri Mustafa Özge Özden şöyle dedi: 

“Yapılan araştırmalara göre, iş kazalarının yüzde 98’i tehlikeli davranış veya tehlikeli durumlar nedeniyle meydana geliyor. Bu istatistikler bize gerekli tedbirleri aldığımızda kazaların neredeyse tamamını önleyebileceğimizi gösteriyor. Biz de sektör olarak iş kazalarını azaltmak için; risk değerlendirmeleri, İSG eğitimleri, etkin saha denetimleri, kaza analiz çalıştayları ve Türkiye’de ilk kez devreye alınan görüntülü teyit uygulaması gibi pek çok değerli çalışmayı yürütüyoruz.” 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü / ANTALYA 

Önceki ve Sonraki Haberler