1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Özden, istediğini aldı: 2016 DEK İstanbul`da!

Özden, istediğini aldı: 2016 DEK İstanbul`da!

Enerji Günlüğü - Dünya Enerji Konseyi’nin üç yılda bir farklı bir ülkede düzenlediği Uluslararası Enerji Kongresi 2016'da İstanbul yılında...

Özden, istediğini aldı: 2016 DEK İstanbul`da!

Enerji Günlüğü - Dünya Enerji Konseyi’nin üç yılda bir farklı bir ülkede düzenlediği Uluslararası Enerji Kongresi 2016'da İstanbul yılında İstanbul'da düzenlenecek.
2016 Kongresi'nin yapılacağı kenti belirlemek için Monaco'da düzenlenen Dünya Enerji Konseyi Genel Kurulu’nda rakip iki kent sunumlarını yaptı. Daha sonra toplanan jüri, organizasyonun ev sahipliği için İstanbul’u tercih etti. Dünya Enerji Konseyi Kongresi 2007'de Roma'da, 2010'da Montreal’de düzenlenmiş, 2013 organizasyonunun ev sahipliğini ise Güney Kore'nin Deagu kenti kazanmıştı. Üç yılda bir yapılan Dünya Enerji Kongresi'ne yaklaşık 6 bin kişi katılıyor. Toplantılara, uluslararası enerji camiasının önde gelen isimleri, hükümet başkanları ve önde gelen şirketlerin CEO'ları da konuşmalar yapıyor.
Dünya Enerji Konseyi Türkiye Milli Komitesi Başkanı Süreyya Yücel Özden, daha önce bu konuda başvuruda bulunduklarını, elemelerin ardından İstanbul ile Dubai’nin finale kaldığını açıklamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler