1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Özelleştirme İdaresi 4 hidroelektrik santralini özelleştirdi

Özelleştirme İdaresi 4 hidroelektrik santralini özelleştirdi

Enerji Günlüğü – ÖİB’nin ihalelerini sonuçlandırdığı 4 adet hidroelektrik santralinin özelleştirme işlemleri onaylandı. Özelleştirme İdaresi...

Özelleştirme İdaresi 4 hidroelektrik santralini özelleştirdi

Enerji Günlüğü – ÖİB’nin ihalelerini sonuçlandırdığı 4 adet hidroelektrik santralinin özelleştirme işlemleri onaylandı. 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB), ikisi Elektrik Üretim AŞ’ye (EÜAŞ) ait olan 4 hidroelektrik santralinin işletme haklarının devri işlemleri Cumhurbaşkanlığı Kararı ile onaylandı. 

ÖİB, Gönen Hidroelektrik Santrali ve Tohma Hidroelektrik Santrali ile Elektrik Üretim AŞ’ye ait Sütçüler Hidroelektrik Santrali ve Dinar-2 Hidroelektrik Santrali’nin işletme haklarının devri ile ilgili ihaleleri tamamlamıştı. Cumhurbaşkanlığı, yayınladığı kararla 4 santralin i,şletme haklarının devri işlemlerini onayladı. 

Buna göre Gönen Hidroelektrik Santrali’nin işletme hakkı, 65.160.000 TL bedelle en yüksek teklifi veren Altek Alarko Elektrik Santralleri Tesis İşletme ve Ticaret AŞ’nin ve Tohma Hidroelektrik Santrali’nin işletme hakkı ise 57.500.000 TL bedelle en yüksek teklifi veren ERG Altyapı İnşaat Turizm Ticaret Sanayi Ltd. Şti.’nin oldu. 

EÜAŞ’a ait iki santralden Sütçüler Hidroelektrik Santrali’nin işletme hakkı, 8.620.000 TL bedelle en yüksek teklifi veren GNE Elektrik Üretim AŞ’nin; Dinar-2 Hidroelektrik Santrali’nin işletme hakkı ise 8.001.000 TL bedelle en yüksek teklifi veren Özce Madenceilik ve Ticaret Ltd. Şti.’nin oldu. 

Önceki ve Sonraki Haberler