1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. OzEnergy artan depolama ihtiyacına yanıt olacak

OzEnergy artan depolama ihtiyacına yanıt olacak

OzEnergy Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, şirket olarak adımlarını Türkiye’nin enerji depolamada da bir üretim üssü haline gelmesi için attıklarını kaydetti.

OzEnergy artan depolama ihtiyacına yanıt olacak

Enerji Günlüğü -Güneş enerjisi EPC firması OzEnergy, Türkiye’nin artan enerji depolama ihtiyacını karşılamayı öncelikli hedeflerinden biri olarak belirledi. 

İzmir’de, 9-11 Mayıs 2023 tarihleri arasında düzenlenen Wenergy – Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı’nda değerlendirmelerde bulunan OzEnergy Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Türkiye'de ve Avrupa'da 350 megawata yakın güneş enerjisi kurulumunda aktif rol aldıklarını kaydetti. 

Enerji Sanayicileri ve İşinsanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi (ENSİAD) de olan Koç, pandemi dönemi ve Ukrayna’da yaşayanlardan sonra güneş enerjisi ve depolamanın her zamandan daha fazla ilgi gören bir yatırım alanı haline geldiğine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü;

“EPDK rakamlarına göre Türkiye’de 2022 sonu itibarıyla 164 GWh güce sahip olabilecek 2.753 enerji depolamalı rüzgâr ve güneş projesi için başvuru yapıldı.  Bu başvurulara karşılık, enerji depolamalı yatırımlar için tahsis edilebilecek kapasitenin 30 bin megawatt düzeyinde olacağı ve bunun da 40-45 milyar dolar düzeyinde bir yatırım anlamına geleceği açıklandı. Enerji depolama alanında hem globalde hem de dünyada üretim, hizmet ve ileri mühendislik hizmetlerine olan talebin hızla artacağını öngörerek adımlarımızı Türkiye’nin enerji depolamada da bir üretim üssü haline gelmesi için atıyoruz.” 

“DEPOLAMADA ALMAN KALİTESİNİ SUNUYORUZ”

Alman "Exide Technologies" ile yenilenebilir enerji sektörüne enerji depolamada Alman kalitesini sunduklarını hatırlatan Koç, “Ülkemizin artan enerji depolama ihtiyacını karşılamak ve yeşil enerji dönüşümünde lider bir konuma taşımak, öncelikli hedeflerimizin arasında yer alıyor. Yenilenebilir ve Temiz enerji teknolojilerinde dünya lideri firmaların Türkiye pazarına girmesini sağladık ve sağlamaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

İlgili Haberler