1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Özkök: Depolamada yerli katkıya daha uzun süreli teşvik verilmeli

Özkök: Depolamada yerli katkıya daha uzun süreli teşvik verilmeli

GÜYAD Başkanı Cem Özkök, enerji depolamada yerli katkıya daha uzun süreli teşvik verilmesi gerektiğini belirterek, yerli katkının da YEKDEM benzeri eskalasyona tabi olabileceğini açıkladı.

Özkök: Depolamada yerli katkıya daha uzun süreli teşvik verilmeli

Enerji Günlüğü - GÜYAD Başkanı Cem Özkök, sanayicilerin kendi elektriğini üretmek için kapasite beklediğini belirterek, yenilenebilir enerji yatırımları için değişen koşullara uygun finansman imkanlarına erişimin sağlanması gerektiğini söyledi. 

Enerji Yatırımcıları Derneği (GÜYAD) Başkanı Cem Özkök, hem TL’de hem de kur bazında yüksek seyreden faizlerin yatırımların hızını azalttığını belirterek, yatırım yapma konusunda iştahı her zaman yüksek olan Türk yatırımcısının yenilenebilir enerjideki girişimlerini hızlandırmak adına değişen koşullara uygun finansman imkanlarına erişimin sağlanması gerektiğine dikkat çekti. Özkök, sanayicilerin kendi elektriğini üretmek için kapasite beklediğini de hatırlattı.

DEPOLAMADA MEKANİZMA DEĞİŞİKLİĞİNE İHTİYAÇ VAR

Depolama konusunda mekanizma değişikliğine ihtiyaç olduğunu ve yerli katkıya daha uzun süreli teşvik verilmesi gerektiğini belirten Özkök, yerli katkının da YEKDEM benzeri eskalasyona tabi olabileceğini, böylece emtia fiyatlarının artışından ve mevcut enflasyon seviyelerinden etkilenen yerli sanayiye destek verilebileceğini kaydetti.  

GÜNEŞ SEKTÖRÜNDE HEDEFE ULAŞILDI

Tüm bunlara karşın güneş sektöründe 2023’te hedefe ulaşıldığını ve bundan sonra da daha iyiye gidilebileceğini belirten GÜYAD Başkanı Cem Özkök, “Bunun için öncelikle değişen ekonomik koşullara uygun olarak uygun finansman imkanlarına erişimin sağlanması gerekli. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın her zaman olduğu gibi bu ve benzeri konulara hassasiyet göstermeye devam edeceğine inanıyoruz. Türkiye’nin 2035 ve 2053 ulusal enerji planlamasının da bunu zorunlu kılıyor” şeklinde konuştu.  

Önceki ve Sonraki Haberler