1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Özkök: Rüzgar ve güneş yatırımları hızlanmalı

Özkök: Rüzgar ve güneş yatırımları hızlanmalı

GÜYAD Başkanı Cem Özkök, Türkiye’de yatırımların hızlanarak yılda 5 bin MW güneş ve 5 bin MW rüzgar kurulumu yapılabileceğini ve bunun için altyapı kurulması gerektiğini söyledi.

Özkök: Rüzgar ve güneş yatırımları hızlanmalı

Enerji Günlüğü - GÜYAD Başkanı Cem Özkök, Türkiye’de yatırımların hızlanarak yılda 5 bin MW güneş ve 5 bin MW rüzgar kurulumu yapılabileceğini ve bunun için altyapı kurulması gerektiğini söyledi.

GÜYAD Yenilenebilir Enerji Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cem Özkök, Türkiye’de her yıl 5 bin MW güneş, 5 bin MW da rüzgar enerjisi kurulu gücü için altyapı kurulması gerektiğini belirtti. 

Türkiye’de yaklaşık 7.000 MW güneş ve 9.000 MW’lık rüzgar kurulu gücünün bulunduğu bilgisini paylaşan Özkök bunun ülkemiz için yetersiz olduğunu kaydetti. “Özellikle yazın ortaya çıkan klima yükünü rahatlıkla güneşle karşılayabiliriz” diyen Özkök, Ülke olarak güneş ve rüzgar yatırımlarında biraz daha hızlanmamız gerektiğinin altını çizdi. 

Özkök, “Biraz yavaş hareket ediyoruz, biraz da bunların hepsi neticede bir finansman, zaman ve altyapı meselesi. Bizim yılda 3 bin, 5 bin MW güneş, bir o kadar da rüzgar yapıyor olmamız lazım. Biz GÜYAD olarak diyoruz ki yılda 5 bin MW güneş ve 5 bin MW rüzgar yapabilmek için altyapı kurmalıyız. Ve bu yatırımları yapmalıyız. Türkiye’nin dövizi Türkiye’de kalsın; yerli milli gerçek enerjimiz güneş, rüzgar ve jeotermaldir” ifadesini kullandı.

Özkök ayrıca kuraklığın hidroelektrik santrallerden enerji üretimini olumsuz etkilediği uyarısında bulunarak, Yaz mevsimiyle birlikte artan klima yükünün tamamen yerli ve milli kaynaklar olan güneş, rüzgar ve jeotermal kaynaklı enerji projeleriyle karşılanabileceğini ifade etti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler