1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Özkök: Rüzgarda hibrit GES’lerde bir ilerleme kaydedemiyoruz

Özkök: Rüzgarda hibrit GES’lerde bir ilerleme kaydedemiyoruz

GÜYAD Başkanı Cem Özkök, hibrit yönetmeliğinde rüzgarda hibrit güneş enerjisi kurulumları için kamulaştırmanın bu yıl Temmuz sonuna kadar bitmiş olması şartı nedeni ile bir ilerleme kaydedemediklerini söyledi.

Özkök: Rüzgarda hibrit GES’lerde bir ilerleme kaydedemiyoruz

Enerji Günlüğü - GÜYAD Başkanı Cem Özkök, hibrit yönetmeliğinde rüzgarda hibrit güneş enerjisi kurulumları için kamulaştırmanın bu yıl Temmuz sonuna kadar bitmiş olması şartı nedeni ile bir ilerleme kaydedemediklerini söyledi.

Koronavirüs önlemleri nedeniyle bu yıl dijital formatta düzenlenen 26. ICCI Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı (ICCI Digital) kapsamında gerçekleştirilen “2021 ve Sonrası Destek Mekanizmaları” adlı özel oturumda değerlendirmelerde bulunan GÜYAD Başkanı Cem Özkök, yayınlanan hibrit yönetmeliğinde güneş sektörü olarak rüzgar enerjisi santrallerinde ilerleyemediklerini belirtti.

Yönetmeliğe göre rüzgar enerjisi santrallerinin bulunduğu alanlarda hibrit güneş enerjisi santrali kurulumu için kamulaştırmanın 2020 yılı Temmuz sonuna kadar bitmiş olması gerektiğini kaydeden Özkök, bu konuyu tüm güneş dernekleri olarak EPDK başkanı nezdinde değerlendireceklerini ifade etti. 

Oturumun moderatörlüğünü yapan ETKB Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan ise bu konuyu ilk defa duyduğunu belirterek, böyle bir sınır konulma ihtiyacının neden var olduğu konusunu tekrar değerlendireceklerini söyledi. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler