1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Özkök: TEİAŞ acil ve özel kapasite yatırım ihaleleri düzenlemeli

Özkök: TEİAŞ acil ve özel kapasite yatırım ihaleleri düzenlemeli

GÜYAD Başkanı Cem Özkök, Türkiye’nin yenilenebilir enerji kapasitesinin artması için TEİAŞ’ın Cumhurbaşkanlığının onayıyla acil ve özel kapasite yatırım ihaleleri düzenlemesi gerektiğini söyledi.

Özkök: TEİAŞ acil ve özel kapasite yatırım ihaleleri düzenlemeli

Enerji Günlüğü - GÜYAD Başkanı Cem Özkök, Türkiye’nin yenilenebilir enerji kapasitesinin artması için TEİAŞ’ın Cumhurbaşkanlığının onayıyla acil ve özel kapasite yatırım ihaleleri düzenlemesi gerektiğini söyledi.

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği’nin (GENSED) düzenlediği Güneş Zirvesi kapsamında düzenlenen Dernekler Oturumu’nda değerlendirmelerde bulunan GÜYAD Başkanı Cem Özkök, Türkiye’nin yılda 3000 MW güneş ve 1000 MW rüzgar kurulumu yapabilmesi için kapasitesini açması gerektiğini belirten Özkök, kapasitenin açılmasının da TEİAŞ’ın yatırımlarına bağlı olduğunu söyledi. 

Özkök, “TEİAŞ yatırımları kırmızı dediğimiz acil ve Cumhurbaşkanlığı talimatıyla özel olarak ihaleye çıkmalı. Yani Türkiye’nin yenilenebilir enerjiden ürettiği enerjiyi bizim tüketim noktasına iletmemiz lazım. Bu konuda TEİAŞ kapasitesini arttırabilmesi için ihalelerini, yatırımlarını Cumhurbaşkanlığının onayıyla acil ve özel çıkmalı. Ki Türkiye kapasitesini açsın, yılda 3000 MW güneş yapabilsin, 1000 MW da rüzgar yapabilsin” dedi. 

“HİBRİT YATIRIMLARI YÜRÜMÜYOR”

Özkök konuşmasında ayrıca, hibrit yönetmeliğinin çıkmasına yatırımcılar olarak çok sevindiklerini ve heyecan içinde fizibilitelerini yaptıklarını ancak bu yatırımların yürümediğine dikkat çekti. Üyelerinden kendilerine şikayetler gelmeye başladığını ifade eden Özkök, “TEİAŞ’a görüş soruluyor. Ve şu ana kadar hiç bir üye TEİAŞ’tan olumlu görüş almadı. Şimdi bu konuyla ilgili TEİAŞ ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bence bu konuda bir kopukluk, bir iletişimsizlik var. Özellikle jeotermal santralleri tarım alanlarında kurulmuş vaziyette. Jeotermal santrallerinde de ruhsat alanını kullanmayı talep ediyoruz” dedi.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler