1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Özmen JES 1 için ÇED Olumlu kararı

Özmen JES 1 için ÇED Olumlu kararı

Enerji Günlüğü – Sis Enerji Üretim tarafından yapılması planlanan Özmen JES 1 projesi ile ilgili “ÇED Olumlu” kararı verildi.Çevresel Etki Değerlendirmesi...

Özmen JES 1 için ÇED Olumlu kararı

Enerji Günlüğü – Sis Enerji Üretim tarafından yapılması planlanan Özmen JES 1 projesi ile ilgili “ÇED Olumlu” kararı verildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, Sis Enerji Üretim tarafından Manisa'nın Alaşehir ilçesi Soğukyurt mevkiinde yapılması planlanan Özmen JES 1 projesi ile ilgili “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı verildiğini açıkladı.

Manisa Valiliği (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerektiği belirtilen açıklamada, ayrıca söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer’i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması ve ÇED Yönetmeliği gereğince yatırımın başlangıç, inşaat dönemine ilişkin izleme raporlarının Bakanlığa, projede yapılacak Yönetmeliğe tabi değişikliklerin de MANİSA Valiliklerine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) iletilmesi gerektiği ifade edildi.

Proje ile ilgili halk toplantısı iki hafta önce yapılmıştı.

SİS ENERJİ MANİSA JES İÇİN HALK TOPLANTISI

Önceki ve Sonraki Haberler