1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Öznak Hurdacılık, Balıkesir’de atıktan yakıt hazırlayacak

Öznak Hurdacılık, Balıkesir’de atıktan yakıt hazırlayacak

Öznak Hurdacılık, Balıkesir’de Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Hazırlama Tesisi kuracak. Tesiste yılda 30 bin ton ATY üretilecek.

Öznak Hurdacılık, Balıkesir’de atıktan yakıt hazırlayacak

Enerji Günlüğü - Balıkesir’in Altıeylül ilçesinde işletilmekte olan geri dönüşüm tesisine yılda 30 bin ton üretim kapasiteli Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Hazırlama Tesisi ilave edilecek. 

Öznak Hurdacılık, Balıkesir’in Altıeylül ilçesinde işletmekte olduğu atık geri kazanım tesisine Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Hazırlama Tesisi ilave etmeyi planlıyor. Mevcut durumda tesiste Tehlikeli Atık Geri Kazanım, Tehlikesiz Atık Geri Kazanım, Ambalaj Atığı Geri Kazanım, Ömrünü Tamamlamış Araç Geçici Depolama, Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tip 1,Tanker Temizleme, Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya İşleme, PCB Arındırma faaliyetleri yürütülüyor. 

 Proje kapsamında kurulup işletilmesi planlanan atıktan türetilmiş yakıt miktarı 30.000 ton/yıl olarak planlanıyor. 30.000 ton/yıl kapasitenin 15.000 tonluk kısmı tehlikesiz atıklardan, 15.000 tonluk kısmı ise tehlikeli atıklardan oluşacak. Tesisin halihazırda bulunan lisanslarında bulunan tehlikesiz atık geri kazanım ve tehlikeli atık geri kazanım lisansları ile alınan atıklar da bu kapsamda değerlendirilecek.

İşletme aşamasında iş makinelerinin çalışması için mazot kullanılacak. Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama Tesisinde ise elektrik enerjisi kullanılması planlanıyor.

Atıkların geri kazanım ve nihai bertaraf tesislerine ulaştırılmadan önce parçalanması ve ayrıştırılması sonrası ek yakıt olarak kullanılabilecek hale getirilmesiyle oluşan ürün Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) olarak adlandırılıyor.  

Eneri Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler