1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Öztaş: “Doğalgaz zammı, kullanıcıları elektrikli ısıtıcılara yöneltti”

Öztaş: “Doğalgaz zammı, kullanıcıları elektrikli ısıtıcılara yöneltti”

Enerji Günlüğü - Doğalgaz fiyatları bu yılın Nisan ayında 18.7, Ekim ayında ise 9.8 oranında zamlandı. Yaklaşık %30’a ulaşan zam oranı, havaların...

Öztaş: “Doğalgaz zammı, kullanıcıları elektrikli ısıtıcılara yöneltti”

Enerji Günlüğü - Doğalgaz fiyatları bu yılın Nisan ayında 18.7, Ekim ayında ise 9.8 oranında zamlandı. Yaklaşık %30’a ulaşan zam oranı, havaların soğuması ve doğalgazın yoğun olarak kullanılmaya başlanmasıyla tüketicileri etkilemeye başladı. Kasım ayında gelmeye başlayan doğalgaz faturaları ile birlikte tüketiciler ısınma konusunda farklı alternatif arayışına girince, elektrikli ısıtıcılara olan talep da artış gösterdi.
Elektrikli ısıtıcılar konusunda Türkiye’nin en büyük üreticisi olan Kumtel’in Genel Koordinatörü Münir Öztaş, Kasım ayında elektrikli ısıtıcılarda ve özellikle infrared ürünlerde %20’lik talep artışı yaşadıklarını söyledi. Öztaş, “Kışın gelmesi tüm ısıtıcılara yönelik ilgiyi normal olarak artırıyor ancak ilk doğalgaz faturaları sonrası bir anda talep yükseldi” diye konuştu.
Öztaş’a göre doğalgazlı evin ısınması biraz zaman alıyor. Süre uzadıkça maliyet artıyor. Bir de tüketiciler yüksek fiyatlar nedeniyle doğalgaz kullanmaya çekiniyor. Öte yandan eskiden yoğun olarak kullanılan odun-kömür sobaları, ısınmadaki zahmeti nedeniyle düşündürüyor. Bu sobalardaki güvenlik riskleri ve ortaya çıkan atık kül gibi sıkıntılar da elektrikli ısıtıcılara olan yönelimi yükseltiyor. Öztaş, özellikle doğalgaz kullanıcıları tarafından elektrikli ısıtıcılara yönelik ilginin sürmesini beklediklerini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler