1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Öztürk: Hidrojenli araçların elektriklinin önüne geçeceği günler yakın

Öztürk: Hidrojenli araçların elektriklinin önüne geçeceği günler yakın

Toplam araç satışları içinde elektrikli araçların payı giderek artarken, Enerji Günlüğü tarafından yapılan bir anketin sonuçlarına göre gelecekte hidrojenli araçlar daha çok öne çıkacak.

Öztürk: Hidrojenli araçların elektriklinin önüne geçeceği günler yakın

Enerji Günlüğü - Enerji Günlüğü haber sitesinin, elektrikli araçlarla hidrojenli araçlar arasında karşılaştırma yapmak üzere kendisine ait sosyal medya hesapları üzerinde gerçekleştirdiği “Gelecek Hangisinde” adlı anketin sonuçları belli oldu. Aynı soruları hem LinkedIn hem de X platformu üzerindeki takipçilere soran Enerji Günlüğü’nün her iki anketinden birbirine çok yakın sonuçlar çıktı. 

hidrojenli-elektrikli-anketi-linkedin.jpegLINKEDIN ANKETINE 517 KİŞİ KATILDI 

Linkedin’de yapılan anket katılan 517 kişiden yüzde 56’sı “gelecek hidrojenli araçlarda” seçeneğini işaretledi. “Gelecek elektrikli araçlarda” seçeneğini işaretleyen LinkedIn kullanıcılarının oranı yüzde 35’e ulaşırken, bu soruya “benzinli-motorinli araçlar” cevabı verenlerin oranı yüzde 9’da kaldı. 

X Platformu’ndaki oylamadaki tercih dağılımı da LinkedIn’dekine benzer sonuçlara işaret etti. “Gelecek hangisinde” sorusuna cevap veren 176 kişiden yüzde 54’ü hidrojenli araçların elektrikli araçların önüne geçeceği yönünde görüş peyan etti. Mobilitede geleceğe elektrikli araçların damga vuracağını düşünenlerin oranı yüzde 35 olurken, oylamada en düşük oranı yüzde 10,8 ile “benzinli-elektrikli araçlar” diyenler oluşturdu. 

hidrojenli-elektrikli-x-anketi.jpegÖZTÜRK: İLGİ ÇEKİCİ SONUÇ

Hidrojen Haber Editörü Bennan Öztürk, Enerji Günlüğü’nün “elektrikli araçlar mı hidrojenli araçlar mı” başlıklı anketinin sonuçlarını ilgi çekici bulduğunu belirtti. Anket sonuçlarının hidrojenli araçların gelişimine yönelik büyük bir desteğin ve inancın gösterdiğini ifade eden Öztürk “Öztürk “Elektrikli araçların dünyada ve Türkiye’de popülerleştiği, elektrikli araç satışlarında önemli artışların yaşandığı bir dönemde, henüz teknolojisi emekleme aşamasında bulunan hidrojenli araçlara yönelik bu kadar net bir gelecek yaklaşımı oldukça ilgi çekici” dedi. 

Elektrikli araçların giderek daha çok öne çıktığına dikkat çeken Hidrojen Haber Editörü Bennan Öztürk “Ancak hidrojenli araç teknolojilerinin gelişmesi ve hidrojenin maliyetlerinin düşmesinin beklendiği gelecek vizyonunda, hızlı dolum, yüksek menzil ve enerjiye sahip hidrojen teknolojilerinin özellikle ağır taşıtlar, gemi ve uçaklardan başlayarak içten yanmalı ya da yakıt hücre teknolojili otomobillerde ön plana geçeceği zamanlar çok ta uzak olmayabilir” ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler