1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Öztürkmen: Türkiye gas to gas ile doğalgazda avantaj elde edebilir

Öztürkmen: Türkiye gas to gas ile doğalgazda avantaj elde edebilir

Enerji Günlüğü - OMV Genel Müdürü Korkut Öztürkmen, Türkiye'nin doğalgaz piyasasında "gas to gas" rekabeti artırarak çok avantajlı bir konum elde...

Öztürkmen: Türkiye gas to gas ile doğalgazda avantaj elde edebilir

Enerji Günlüğü - OMV Genel Müdürü Korkut Öztürkmen, Türkiye'nin doğalgaz piyasasında "gas to gas" rekabeti artırarak çok avantajlı bir konum elde edebileceğini söyledi. 

Sektörel Fuarcılık tarafından düzenlenen ICCI 2013 – 19. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı kapsamında TÜİSAD tarafından “Doğalgaz Piyasası” başlıklı bir oturum düzenlendi. Başkanlığını Shell Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Cömert yaptığı oturumda Turcas Petrol CEO'su Batu Aksoy, OMV Türkiye Genel Müdürü Korkut Öztürkmen, Palmet Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Doğanay Samuray ve E.ON Başkan Yardımcısı Matthias Keuchel konuştular.

TEKELLEŞME TÜKETİCİNİN DE OYUNCUNUN DA ALEYHİNE 

OMV Türkiye Genel Müdürü Korkut Öztürkmen, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’de doğalgaz tüketiminin tahmin edildiği gibi 80 milyar metreküp yerine 50 milyar metreküp olarak gerçekleştiğini, son 12 yılda yüzde 9.5'lik bir büyüme yaşandığını ve halen istenen serbest bir pazara ulaşılamadığını anlattı. Fiyat konusunda tekelleşme olduğunun altını çizerek, bunun hem piyasa oyuncularının hem de tüketicilerin aleyhine olduğunu belirten Öztürkmen şöyle devam etti: 

"Türkiye doğalgaz üreticisi olmamasına rağmen, konumu itibariyle çoğu üretici ülkelerden de avantajlı bir durumda. Dört yanında büyük doğalgaz kaynakları var. Son zamanlarda Romanya ve çevresinde bulunan bazı gazların bile Türkiye’ye getirilip getirilemeyeceği konuşulmaya başlandı. Türkiye pazar olarak “gas to gas” rekabeti arttırarak çok avantajlı konum elde edebilir.”

Önceki ve Sonraki Haberler