1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Özyeğin`in Kınık Termik projesinde ÇED Süreci başladı

Özyeğin`in Kınık Termik projesinde ÇED Süreci başladı

Enerji Günlüğü - Hüsnü Özyeğin'in, İzmir Kınık'ta kuracağı 700 MW'lik kömüre dayalı elektrik üretim santrali için ÇED Süreci başladı.Çevresel...

Özyeğin`in Kınık Termik projesinde ÇED Süreci başladı

Enerji Günlüğü - Hüsnü Özyeğin'in, İzmir Kınık'ta kuracağı 700 MW'lik kömüre dayalı elektrik üretim santrali için ÇED Süreci başladı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, ünlü iş adamı Hüsnü Özyeğin'in şirketi Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından İzmir'in Kınık ilçesi Kalemköy, Arpadere, Elmadere ve Değirmencieli  Mahallesi mevkiinde kurulması planlanan kömüre dayalı elektrik üretim santrali için Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığını duyurdu.

Açıklamaya göre, Kınık Enerji Santrali (691 MWe KINIK-1 TES VE 300 MWe KINIK-2 TES) ve Atık Düzenli Depolama Alanı projesi ile  ilgili Bakanlığa sunulan Çevresel Etki Değerlendirmesi dosyası incelenip uygun bulunarak projeye ilişkin ÇED süreci başladı. Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler İZMİR Valiliğine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilecek. 

Tesis için Ekonomi Bakanlığı 478 milyon liralık sabit yatırım teşviki vermişti. 

POLYAK EYNEZ'E 478 MİLYON TL TEŞVİK

Önceki ve Sonraki Haberler