1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Pakistan Akımı gaz boru hattı inşa çalışmaları başlıyor

Pakistan Akımı gaz boru hattı inşa çalışmaları başlıyor

Rusya ve Pakistan, 1,100 km uzunluğundaki Pakistan Akımı Doğal Gaz Boru Hattı’nın inşası için yakında çalışmalara başlayacak.

Pakistan Akımı gaz boru hattı inşa çalışmaları başlıyor

Enerji Günlüğü - Rusya ve Pakistan, 1,100 km uzunluğundaki Pakistan Akımı Doğal Gaz Boru Hattı’nın inşası için yakında çalışmalara başlayacak.

Rusya Enerji Bakanlığı, Rusya ve Pakistan'ın Pakistan Akımı Doğal Gaz Boru Hattı’nın inşası için bir anlaşma imzaladığını açıkladı. Rusya Enerji Bakanı Nikolai Shulginov ve Pakistan'ın Moskova Büyükelçisi Shafqat Ali Khan’ın imzaladığı anlaşma kapsamında inşa edilecek 1100 kilometre uzunluğundaki proje ile yılda 12,4 milyar metreküp doğalgaz taşınması planlanıyor. Hat, Pakistan’ın Güney’indeki Karaçi şehrinden Kuzey’indeki Lahor şehrine kadar uzanacak.

Açıklamada, Pakistan'ın enerji güvenliğine katkı sağlayacak projeyi her iki ülkenin şirketlerinin de yakında uygulamaya başlayacağı belirtildi.

Eskiden Kuzey-Güney Boru Hattı olarak bilinen projenin ismi ABD'nin Rus şirketlerine yaptırım uygulama riskine karşı ortaklık yapısıyla birlikte 'Pakistan Akımı' olarak değiştirildi. Proje için 2015 yılında hükümetlerarası bir anlaşma imzalanmış ancak çeşitli nedenlerle ertelenmişti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler