1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Pakistan`da süresiz gaz kesintisine halk isyan etti

Pakistan`da süresiz gaz kesintisine halk isyan etti

Enerji Günlüğü - Pakistan’ın Pencap eyaletinde, fabrikalara ve gaz istasyonlarına gaz verilmeyeceğini açıklayan Kuzey Gaz Boru Hatları Şirketi (SNGPL)...

Pakistan`da süresiz gaz kesintisine halk isyan etti

Enerji Günlüğü - Pakistan’ın Pencap eyaletinde, fabrikalara ve gaz istasyonlarına gaz verilmeyeceğini açıklayan Kuzey Gaz Boru Hatları Şirketi (SNGPL) ve hükümet protesto edildi.

Revalpindi şehrinde toplanan yaklaşık 50 özel ulaşım şirket sahibi ve vatandaş, süresi belirtilmeden verilen gaz kesintisi kararını protesto etti.

HÜKÜMET UYARILDI

Konuyla ilgili açıklama yapan Pakistan CNG (LPG) Dernekleri Başkanı Gayaz Abdullah Paraça, 100 milyon insanı ilgilendiren kararın hükümetin onayı dahilinde olmadığını ve anayasaya aykırı olduğunu belirterek, bu zamansız uygulamadan dolayı 450 milyar rupilik (4.2 milyar dolar) yatırımın heba olacağını vurguladı. Hükümeti bu konuda gerekeni yapmaya çağıran Paraça, aksi takdirde eyalet genelinde protestolar ve grevler düzenleyeceklerini açıkladı.

Pakistan’ın Pencap eyaletinde CNG (LPG) istasyonlarının kapalı olması en çok halkı etkiliyor. Ulaşım fiyatlarının artmasından şikayetçi olan halk, günün bazı saatlerinde taksi bulamadıklarını ve evlerine ve işyerlerine ulaşmakta zorluk çektiklerini belirtiyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler