1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Pakun iki fabrikasının elektriğini güneşten alacak

Pakun iki fabrikasının elektriğini güneşten alacak

Un üreticisi ve ihracatçısı Pakun, kendi elektrik ihtiyacını karşılamak üzere Manisa’nın Demirci ilçesinde 5 MW’lik güneş santrali kuruyor.

Pakun iki fabrikasının elektriğini güneşten alacak

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin en köklü un üreticilerinden Pakun, enerji ihtiyacını yenilenebilir kaynaklardan karşılamak üzere harekete geçti. Şirket, Manisa’nın Demirci İlçesi’nde 5 MW kurulu güce sahip güneş enerji santrali (GES) kuruyor. Şirket söz konusu yatırım için teşvik belgesi aldı.

50’nci yılını kutlayan Pakun markasının Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Durgun, “Yarım asırlık deneyimimizden aldığımız kuvvetle daha iyi bir gelecek yaratmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bir başlangıç olarak Manisa’da gerçekleştireceğimiz yenilenebilir enerji yatırımımızla sürdürülebilir bir geleceğe katkı sunmanın gururunu yaşıyoruz. Güçlü, temiz, verimli bir gelecek için çevre dostu yatırımlarımıza hızla devam edeceğiz” dedi. niyazi-durgun.jpeg

İKİNCİ GES ANKARA KALECİK’E

Pakun’a ait Manisa’daki 5 MW’lik GES, 53 dönüm arazi üzerine kurulacak. Yaklaşık 3.75 milyon dolarlık yatırımdan beklenen yıllık elektrik üretim miktarı yaklaşık olarak 8.5 milyon kWh olarak hesaplanıyor. Pakun, Manisa’daki yatırımın ardından Ankara’nın Kalecik ilçesindeki 3.00 MWp gücünde ikinci bir GES kurmak amacıyla yatırım teşvik belgesi için başvuruda bulundu. 41 dönüm üzerine kurulacak Kalecik’teki GES’ten beklenen yıllık elektrik üretimi yaklaşık 4.8 milyon kWh olarak açıklandı. Henüz izin aşamasındaki projenin yatırım tutarı yaklaşık 2.25 milyon dolar.

İHTİYAÇ FAZLASI ELEKTRİK SATILACAK

Pakun’un Samsun Bafra ve Tekirdağ Çorlu’da bulunan iki fabrikasının elektrik ihtiyacı bu santrallerden karşılanacak. Projeler sayesinde yıllık 2.3 milyon kWh’lik de elektrik satılabilecek. Projelerin hayata geçmesiyle birlikte Pakun’un toplam enerji üretimi 13.3 milyon kWh olarak planlanırken bu üretimin güncel değeri ise 33 milyon 250 bin TL’ye karşılık geliyor.

İlgili Haberler