1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Palandöken: Enerji faturalarında KDV oranı düşürülsün

Palandöken: Enerji faturalarında KDV oranı düşürülsün

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, elektrik ve doğal gaz fatura bedellerinde KDV oranının %18'den %1'e düşürülmesini ve TRT payının her kesim için kaldırılmasını istedi.

Palandöken: Enerji faturalarında KDV oranı düşürülsün

Enerji Günlüğü - TESK Başkanı Bendevi Palandöken, elektrik ve doğal gaz fatura bedellerinde KDV oranının %18'den %1'e düşürülmesini ve TRT payının her kesim için kaldırılmasını istedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı bir açıklama yaparak faturalardaki vergi oranlarının tüketim bedeline yaklaştığına dikkat çekti. Palandöken, elektrik ve doğal gaz fatura bedellerinde KDV oranının %18'den %1'e düşürülmesini istedi.

KDV oranlarında 6 ay yaz, 6 ay kış tarifesinin uygulanmasını talep eden Palandöken, esnafın, vatandaşın, sanayicinin, emeklinin ya da asgari ücretlinin en önemli gider kalemlerinden birinin yükünü hafifletmek için bu faturalardaki vergi, fon ve kesintilerin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. 

Palandöken ayrıca, elektrikte sanayi abonelerinde olduğu gibi TRT payının kaldırılmasının da her kesimi ekonomik olarak rahatlatacağını ekledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler