1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Palmet Enerji, piyasadan 30 milyon dolar topladı

Palmet Enerji, piyasadan 30 milyon dolar topladı

Enerji Günlüğü - Palmet Enerji AŞ iştiraklerinden Palen Enerji Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin 30 milyon liralık tahvil ihracı başarıyla tamamlandı.Palmet...

Palmet Enerji, piyasadan 30 milyon dolar topladı

Enerji Günlüğü - Palmet Enerji AŞ iştiraklerinden Palen Enerji Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin 30 milyon liralık tahvil ihracı başarıyla tamamlandı.

Palmet Enerji'den yapılan açıklamada, Şirketin iştiraklerinden Palen Enerji Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin çıkardığı 30 milyon TL’lik ve 728 gün vadeli, 3 ayda bir değişken kupon ödemeli özel sektör tahvillerin tamamının satıldığı belirtildi.

YÜZDE 13.7 FAİZLİ KÂĞITLAR

Turkish Yatırım aracılığı ile 5-6 Aralık 2013 tarihlerinde satışa çıkarılan Palen tahvilleri, 17 Ekim 2015 vadeli benchmark tahvil faizi üzerine yüzde 4,15 ek getiri ile ihraç edildi. Tahvilin basit faizi yüzde 13,0691, bileşik faizi ise yüzde 13,7243 olarak gerçekleşti. Palen, ihraç edilen tahviller için 10 Mart 2014 tarihinde ilk kupon faizini ödeyecek, kupon faiz oranı ise yüzde 3,2583 olacak.

YATIRIMLAR SÜRECEK

Palmet Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Doğanay Samuray, yaptıkları tahvil ihracıyla yatırımcıların kendilerine duyduğu güveni teyit ettiklerini belirtti. Samura, "Palmet Enerji ve iştirakleri, Türkiye’nin enerji politikaları doğrultusunda verimli ve başarılı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Gerek yarattığı katma değer gerekse istihdamıyla Türkiye ekonomisine önemli bir katkı yapan Palmet Enerji’nin yatırımları devam edecek" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler