1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Palmet Enerji'nin kısa vadeli notu TR A1

Palmet Enerji'nin kısa vadeli notu TR A1

Enerji sektörünün ilk yatırımcılarından biri olan PALMET Enerji’nin uzun ve kısa vadeli kredi derecelendirme notu açıklandı.

Palmet Enerji'nin kısa vadeli notu TR A1

Enerji Günlüğü - PALMET Enerji’nin Uzun Vadeli Ulusal Kredi Derecelendirme Notu TR A+, Kısa Vadeli Ulusal Kredi Derecelendirme Notu TR A1’e yükseldi.

TURKrating tarafından yapılan güncel değerlendirme sonucunda PALMET Enerji’nin Uzun Vadeli Ulusal Kredi Derecelendirme Notu TR A’dan TR A+’ya, Kısa Vadeli Ulusal Kredi Derecelendirme Notu TR A2’den TR A1’e yükseltildi. 

Enerji sektöründe doğal gaz dağıtım, gaz ticareti, elektrik ticareti ve elektrik üretimi alanlarında faaliyet gösteren PALMET Enerji, sektöründeki güçlü konumu ve tecrübesi, yeni yatırımlarıyla elektrik üretim alanında önemli bir oyuncu haline gelmesi, bu alandaki finansal performansını artırması ve şebeke yatırımlarını sahip olduğu know-how ile entegre yapısı içerisinde yapabilmesi derecelendirme notlarını destekleyen faktörler arasında sayıldı. 

PALMET Enerji, üç lisans bölgesinde iki il ve 28 ilçede 900 bini aşkın aboneye sahip. Yıllık 6 milyar metreküp gaz hacmi ile Türkiye’de tüketilen doğal gazın yüzde 10’unu dağıtım şebekeleri ve doğal gaz çevrim santralleri üzerinden yöneten şirket, 892 MW’lık kurulu güce sahip.  

Önceki ve Sonraki Haberler