1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Palmet Gaz Grup AŞ’nin kredi notu belli oldu

Palmet Gaz Grup AŞ’nin kredi notu belli oldu

Kocaeli, Gebze ve Erzurum'un doğalgaz dağıtıcısı PALMET Gaz Grup AŞ’nin ulusal kredi notu, uzun vadeli TR A+, kısa vadeli TR A1 oldu.

Palmet Gaz Grup AŞ’nin kredi notu belli oldu

Enerji Günlüğü - Doğal gaz dağıtım sektörünün ilk yatırımcılarından biri olan PALMET Enerji bünyesinde yer alan PALMET Gaz Grup AŞ’nin uzun ve kısa vadeli kredi derecelendirme notu açıklandı. TURKrating’in güncel değerlendirmelerine göre PALMET Gaz Grup AŞ’nin Uzun Vadeli Ulusal Kredi Derecelendirme Notu TR A+, Kısa Vadeli Ulusal Kredi Derecelendirme Notu TR A1 olarak belirlendi.

Kocaeli, Gebze ve Erzurum bölgelerinde faaliyet gösteren üç doğal gaz dağıtım şirketini bünyesinde barındıran PALMET Gaz Grup AŞ’nin, sektördeki tecrübesi ve ölçek büyüklüğü, düşük tahsilat riski, yatırımlarını PALMET Enerji bünyesindeki müteahhitlik hizmetleriyle yapabilmesi derecelendirme notlarını destekleyen faktörler arasında sayıldı. Yeni yatırımlarla büyümeye devam eden şirketin iş stratejisi bölgelerinin gelişmesi için yapılabilecek en fazla yatırım yaparak değer yaratmak olduğu belirtildi.

Palmet Gaz Grup AŞ, artan gaz hacmi, net satış performansı, artan özkaynaklar ile 3 lisans bölgesinde 2 il 28 ilçede 900 bini aşkın aboneye hizmet veriyor. Gaz Grup, yıllık 4,6 milyar metreküp gaz hacmi ne sahip. 

Önceki ve Sonraki Haberler