1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Panagro Konya’daki tesisine kojenerasyon ünitesi ekleyecek

Panagro Konya’daki tesisine kojenerasyon ünitesi ekleyecek

Panagro, Konya’daki et ve süt ürünleri tesisine 5,2 MW kapasiteli kojenerasyon ünitesi ve her biri 10 MW ısıl güce sahip toplamda 20 MW’lık atık ısı kazanları ilave edecek.

Panagro Konya’daki tesisine kojenerasyon ünitesi ekleyecek

Enerji Günlüğü - Panagro, Konya’daki et ve süt ürünleri tesisine 5,2 MW kapasiteli kojenerasyon ünitesi ve her biri 10 MW ısıl güce sahip toplamda 20 MW’lık atık ısı kazanları ilave edecek.

Konya Şeker iştiraklerinden ve Torku markası üreticisi Panagro Tarım Hay. San. ve Tic. A. Ş. tarafından Konya İli, Meram ilçesinde mevcutta işletilmekte olan Panagro Et-Süt Entegre Tesisi alanı içerisinde “Kojenerasyon Ünitesi ve İlave Atık Isı Kazanı” kurulması ve ve işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri 18 milyon lira olarak hesaplanıyor.

Proje kapsamında tesiste kullanılan elektrik ve buhar enerjisinin kojenerasyon sistemiyle üretilerek daha düşük maliyette kullanımının sağlanarak verimliliğin artırılması amaçlanıyor. Mevcut durumda tesiste 3 adet Buhar Kazanı, 1 adet Kızgın Yağ Kazanı ve 1 adet Sıcak Su Kazanı olmak üzere toplamda 45,13 MW ısıl güce sahip ısı kazanları bulunuyor. 5,2 MW kapasiteli Kojenerasyon Ünitesi ve 1 tanesi yedek olarak bulundurmak üzere toplamda 2 adet, her biri 10 MW ısıl güce sahip toplamda 20 MW ısıl güce sahip Atık Isı Kazanlarının ilave edilmesi planlanıyor. 

Kojenerasyon ünitesinde gaz türbini ile elektrik üretimi neticesinde açığa çıkan atık ısı, atık ısı kazanı vasıtasıyla 17 bar basınçta buhar üretecek. Atık ısı kazanındaki doğalgazlı ilave brülör ile kazan 20 ton/h kapasiteye ulaşabilecek. Atık ısı kazanından sonra sistemde bulunan Ekonomizer vasıtasıyla da yine atık ısı kullanılarak tesis sıcak su ihtiyacının bir kısmı karşılanacak. Tüm kazanımlar sonucu kalan atık ısı bacadan atılacak.

 Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler