1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Panama elektriğinin yüzde 60`ı HES`lerden karşılanıyor

Panama elektriğinin yüzde 60`ı HES`lerden karşılanıyor

Enerji Günlüğü - Bir Orta Amerika ülkesi olan Panama'nın, elektrik ihtiyacının yüzde 60'ını hidroelektrik santrallerden (HES) karşıladığını...

Panama elektriğinin yüzde 60`ı HES`lerden karşılanıyor

Enerji Günlüğü - Bir Orta Amerika ülkesi olan Panama'nın, elektrik ihtiyacının yüzde 60'ını hidroelektrik santrallerden (HES) karşıladığını biliyor muydunuz?

Orta Amerika ülkesi olan Panama, yenilenebilir enerji konusundaki atılımlarıyla dikkat çekiyor. Tüm elektrik ihtiyacının yüzde 60'ının hidroelektrik santrallerinden karşılandığı Panama'da 2016 yılına kadar 15 adet HES projesi daha kurulacak.

ORTA AMERİKA'NIN EN BÜYÜK RÜZGAR ÇİFTLİĞİ...

Öte yandan Panama'da rüzgar enerjisi alanında da gelişmeler yaşanıyor. Nitekim Panama Devlet Başkanı Ricardo Martinelli, pazartesi günü Orta Amerika'nın en büyük rüzgar enerjisi çiftliği ünvanına sahip olacak projeyi tanıttı.

İspanyol Eolica Panamena firması tarafından çalıştırılacak ve 450 milyon dolar değerinde olan proje, 2014 yılının ortasında faaliyete geçecek. İlk etapta 220 MW elektrik üretecek rüzgar enerjisi çiftliğinin kapasitesi 2015 yılında ise 337 MW'a çıkarılarak, Panama'nın elektrik ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayacak.

850 BİN KİŞİYE ELEKTRİK SAĞLANACAK

Orta Amerika'nın en büyük, Latin Amerikanın ise 5.büyük rüzgar projesi olacak projeyle 850 bin kişiye elektrik sağlanacak. 19 dönümlük arazi üzerinde 135 rüzgar gülü kulesinden oluşan rüzgar çiftliği projesi için Enerji Bakanı Vicente Prescott ise, “Bu yeni rüzgar çiftliği projesi Panama'nın enerji dengelerine anında etki edecek bir güce sahip” açıklamasını yaptı. 

Önceki ve Sonraki Haberler