1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Panasonic güneş paneli üretimini sonlandırıyor

Panasonic güneş paneli üretimini sonlandırıyor

Japon elektronik şirketi Panasonic, 2022 yılına kadar güneş paneli ve wafer üretimini tamamen sonlandırmayı planlıyor.

Panasonic güneş paneli üretimini sonlandırıyor

Enerji Günlüğü - Japon elektronik şirketi Panasonic, 2022 yılına kadar güneş paneli ve wafer üretimini tamamen sonlandırmayı planlıyor.

Japon elektronik markası Panasonic Corp bir açıklama yaparak Malezya ve Japonya’da bulunan fabrikalarında güneş enerjisi ürünleri üretimini durduracağını ve 2022 yılı Mart ayına kadar güneş paneli ve wafer pazarından tamamen çıkacağını duyurdu.

Açıklamaya göre, şirket Malezya'da ve Japonya'nın Shimani bölgesindeki güneş hücresi ve paneli fabrikalarında üretimi Nisan ayında başlayacak yeni mali yılda sona erdirecek. Malezya fabrikası tasfiye edilirken, Japon fabrikası invertörler, enerji depolama sistemleri ve "diğer ürünler" üretmeye devam edecek. Panasonic, alt sözleşmeli bir üretici aracılığıyla Panasonic markalı modülleri satmaya devam edecek.

Panasonic'in pazardan bu çıkış kararı, 2020 yılında Tesla ile üretim ortaklığını sona erdirmesinden sonra geldi. Tesla, Solar Roof ürünlerinde Panasonic güneş hücrelerini kullanıyordu, ancak 2020’de Çinli üreticilere yöneldi.

Önceki ve Sonraki Haberler