1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Panasonic tüm araç filosunu hibrit modellere dönüştürdü

Panasonic tüm araç filosunu hibrit modellere dönüştürdü

Panasonic Life Solutions Türkiye, yaklaşık 100 araçtan oluşan şirket filosunu Toyota Hybrid modellerle değiştirdi. 

Panasonic tüm araç filosunu hibrit modellere dönüştürdü

Enerji Günlüğü - Panasonic Life Solutions Türkiye, yaklaşık 100 araçtan oluşan şirket filosunu Toyota Hybrid modellerle değiştirdi. 

Panasonic Life Solutions Türkiye, sürdürülebilir kalkınma amaçları kapsamında şirket filosunu hibrit modellerle değiştirerek karbon salımı konusunda önemli bir iyileştirmeye imza attı. Şirket, yaklaşık 100 araçtan oluşan şirket filosunu Toyota Hybrid modellerle değiştirdi. 

HİBRİT ARAÇLAR ÇEVREYİ DAHA AZ KİRLETİYOR

Panasonic Life Solutions Türkiye İnsan Kaynakları ve Kurumsal Gelişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mutlu Kutlu, yapılan araştırma ve ölçümlere göre hibrit araçların dizel araçlara göre yaklaşık yüzde 15, benzinli araçlara göre ise yüzde 36 oranında daha az yakıt tüketimine sahip olduğuna dikkat çekti. Kutlu, “Özellikle Avrupa’da ve ülkemizde dizel araç satışlarının gerileme eğiliminde olduğu bu dönemde hibrit araçlar, yakıt tasarrufu sağladığı gibi emisyon miktarındaki azalma nedeniyle de çevreyi daha az etki etmektedir. Ayrıca, tüm dünyada bu araçların kullanılmasıyla birlikte; eşdeğer fosil yakıtlı araçların kullanımına göre 120 milyon ton daha az CO2 emisyon salınımının gerçekleşmesinin de önünü açmış durumdadır” ifadesini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler