1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Pandemi enerji arzında 1,8 trilyon dolar tasarruf sağlayabilir

Pandemi enerji arzında 1,8 trilyon dolar tasarruf sağlayabilir

Covid-19 sonrası toparlanma sürecinde, enerji talebinin düşük devam etmesi durumunda 2030 yılına kadar enerji arzında 1,8 trilyon dolar tutarında tasarrufa gidilebileceği kaydediliyor.

Pandemi enerji arzında 1,8 trilyon dolar tasarruf sağlayabilir

Enerji Günlüğü - Covid-19 sonrası toparlanma sürecinde, enerji talebinin düşük devam etmesi durumunda 2030 yılına kadar enerji arzında 1,8 trilyon dolar tutarında tasarrufa gidilebileceği kaydediliyor.

Uluslararası Uygulamalı Sistem Analizi Enstitüsü’nün (IIASA) tarafından yapılan ve Nature Energy dergisinde yeni yayınlanan araştırma, Covid-19 sonrası toparlanma sürecinde, enerji talebinin düşük devam etmesi durumunda karbon emisyonları üzerindeki vergi yükünün %19 azaltılabileceğini ve 2030 yılına kadar enerji arzında 1,8 trilyon ABD doları tutarında tasarrufa gidilebileceğini gösteriyor.

Enerji talebindeki değişikliklerle yönelik olarak, seyahat, çalışma, tüketim ve üretim alanlarındaki yeni düzenin iklim değişikliğinin etkilerini azaltmadaki etkisini 4 farklı senaryo ile ortaya koyan araştırma, Paris Anlaşması'nın küresel ısınmayı 1,5°C ile sınırlama hedefine ulaşma yolunda olan bir senaryo için, enerji talebinin düşük olduğu bir toparlanma sürecinin tüm karbon emisyonları üzerindeki varsayımsal vergi yükünü %19 azaltabileceğini gösteriyor. Bu senaryo aynı zamanda 2030 yılına kadar enerji arzına 1,8 trilyon ABD doları daha az yatırım yapılmasını sağlayacak ve yenilenebilir enerji teknolojilerini hızla uygulama baskısını yumuşatacak.

Önceki ve Sonraki Haberler