1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Pandemide Antalya turizminin elektrik tüketimi %55 azaldı

Pandemide Antalya turizminin elektrik tüketimi %55 azaldı

Salgın hastalık sürecinde Antalya’daki turizm tesislerinin elektrik tüketiminde yüzde 55 oranında azalma oldu. 

Pandemide Antalya turizminin elektrik tüketimi %55 azaldı

Enerji Günlüğü - Salgın hastalık sürecinde Antalya’daki turizm tesislerinin elektrik tüketiminde yüzde 55 oranında azalma oldu. 

CK Enerji Akdeniz Elektrik’in abone hareketlerinden yola çıkarak hazırladığı Gayrimenkulün Enerjisi Raporu Ocak-Eylül 2020 sonuçlarını açıkladı. Rapora göre salgın hastalık döneminin etkileri nedeniyle Antalya’daki turizm tesislerinin elektrik tüketimi yüzde 55 oranında azaldı. 

BATI AKDENİZ’DE GENEL ELEKTRİK TÜKETİMİ %17,4 AZALDI

CK Enerji Akdeniz Elektrik raporu, Kovid-19 salgınının taşınma, elektrik tüketimi ve turizmdeki etkilerini inceliyor. Rapora göre yılın ilk üççeyreğinde Antalya, Isparta ve Burdur’da toplam taşınma hareketi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,3 gibi sınırlı bir oranda geriledi. Öte yandan üç ilde toplam elektrik tüketimi yüzde 17,4 oranında azaldı. 2020’nin ilk üççeyreğinde Antalya’daki elektrik tüketimi 4 milyar 119 milyon kWh, Isparta’da 482 milyon kWh ve Burdur’da 293 milyon kWh düzeyinde gerçekleşti. 

TURİZMDEKİ AZALIŞ BÖLGESEL TÜKETİMİ DE AZALTTI

Uluslararası seyahat kısıtlamalarının da etkisiyle Antalya’daki turizm tesisleri salgından olumsuz etkilendi. Yılın ilk üççeyreğinde CK Enerji Akdeniz Elektrik’in portföyünde bulunan turizm tesislerinin elektrik tüketimi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 55 geriledi ve 511 milyon kWh seviyesinde kaldı.

CK Enerji Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Erol Değerli, şirketlerinin müşterisi olan turizm tesislerinde elektrik tüketimindeki dramatik azalışın turizm sektöründeki daralmaya bağlı olduğunu söyledi ve şöyle konuştu, “Meskenlerde elektrik tüketiminin arttığı bu dönemde, turizm tesislerinde uzun süre müşteri ağırlanamamasının etkisi ile toplam elektrik tüketiminde düşüş yaşandı. Salgını önlemek için alınan önlemler çerçevesinde birçok ticarethane uzun süre kapalı kaldı. Evde kalmanın etkisi ile mesken abonelerinin elektrik tüketimi artsa da toplam elektrik tüketiminde gerileme yaşandı. Antalya, Isparta ve Burdur’da 2019 yılının ilk üççeyreğinde toplam elektrik tüketimi 5 milyar 932 milyon kWh düzeyinde iken pandeminin etkisi ile bu rakam 2020’nin aynı döneminde yüzde 17,4’lük bir düşüşle 4 milyar 895 milyon kWh’ye indi”. 

2019 yılının ilk 9 ayında 14,1 milyon yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Antalya’da bu rakam 2020’nin aynı döneminde 3 milyon seviyesine kaldı. CK Enerji Akdeniz Elektrik’in müşterisi olan turizm tesisleri, 2019 yılının ilk üççeyreğinde 1 milyar 139 milyon kWh elektrik tüketirken bu rakam bu yıl pandemi etkisiyle yüzde 55’lik bir düşüş ile 511 milyon kWh’ye kadar indi. 2019 yılı ilk üççeyreğinde Antalya’daki toplam elektrik tüketiminde yüzde 27 olan turizm tesislerinin payı, bu yılın aynı döneminde yüzde 11 civarına düştü. 

Önceki ve Sonraki Haberler