1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Pandemide Silivri ve Çatalca’da elektrik tüketimi arttı

Pandemide Silivri ve Çatalca’da elektrik tüketimi arttı

İstanbul’un sayfiye yerleri olarak bilinen Silivri’de mesken abonelerinin elektrik tüketimi 2020’de bir önceki yıla göre yüzde 21 artarken, Çatalca’da yüzde 19 arttı.

Pandemide Silivri ve Çatalca’da elektrik tüketimi arttı

Enerji Günlüğü - İstanbul’un sayfiye yerleri olarak bilinen Silivri’de mesken abonelerinin elektrik tüketimi 2020’de bir önceki yıla göre yüzde 21 artarken, Çatalca’da yüzde 19 arttı.

CK Enerji Boğaziçi Elektrik, Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’nun 2020 yılı sonuçlarını açıkladı. Pandemi sürecinde taşınma hareketi ve elektrik tüketiminin seyrini gösteren rapora göre salgın ile mücadele kapsamında evde kalmanın teşvik edilmesi ve kısıtlamaların etkisi ile mesken abonelerinin elektrik tüketimi arttı. Pandemi gölgesinde geçen 2020 yılında İstanbul Avrupa Yakası’ndaki taşınma hareketi ise 2019 yılına göre yaklaşık yüzde 30 geriledi.

Tüketicilerin Avrupa Yakası’nın sayfiye yerleri olarak bilinen Silivri ve Çatalca’ya yoğun ilgisi, bu ilçelerdeki elektrik tüketim rakamlarına yansıdı. 2020 yılında Silivri’de mesken abonelerinin elektrik tüketimi bir önceki yıla göre yüzde 21 artarken Çatalca’daki artış oranı yüzde 19’ları buldu. Bu dönemde kentin merkezindeki Fatih ilçesinde mesken abonelerinin tüketimi yüzde 1, Şişli’de yüzde 5, Beyoğlu’nda da yüzde 5 gibi sınırlı oranda yükseldi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler