1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Paris Anlaşması düşük karbonlu çözümleri arttırıyor

Paris Anlaşması düşük karbonlu çözümleri arttırıyor

Paris Anlaşması'nın imzalanmasından bu yana düşük karbon emisyonlu çözümlere yatırımların arttığı ve bu çözümlerin dağıtımlarının hızlandığı kaydedildi.

Paris Anlaşması düşük karbonlu çözümleri arttırıyor

Enerji Günlüğü - Paris Anlaşması'nın imzalanmasından bu yana düşük karbon emisyonlu çözümlere yatırımların arttığı ve bu çözümlerin dağıtımlarının hızlandığı kaydedildi.

Küresel danışmanlık şirketi Systemiq, Paris Anlaşması'nın 5.yıldönümünden birkaç gün önce anlaşmanın son beş yılda düşük karbonlu bir ekonomiye geçişi nasıl sağladığını ve bunun 2020’lerde nasıl artmasının beklendiğini ortaya koyan bir rapor yayınladı. “Paris Etkisi: İklim Anlaşması Küresel Ekonomiyi Nasıl Yeniden Şekillendiriyor” - (The Paris Effect) isimli rapora göre, 2015 yılındaki Paris Anlaşması'ndan bu yana, düşük karbon emisyonlu çözümlere yatırımlar arttı ve bu çözümlerin dağıtımları hızlandı. 

Yapılan yeni değerlendirme, düşük karbonlu çözümlerin 2020’li yıllarda hızla büyüyeceğini, net 35 milyon istihdam yaratacağını ve 2030'a kadar küresel emisyonların %70'inden sorumlu sektörlerde rekabetçi hâle geleceğini ortaya koyuyor.

Güneş ve rüzgâr enerjilerinin hızla düşen maliyetleri, bu enerji kaynaklarını birçok pazarda fosil yakıtlardan daha iyi seçenekler hâline getirirken, aynı zamanda elektrikli araç teknolojilerinin gelişim hızı her seferinde tahminlerin önüne geçiyor. 2030 yılına kadar, emisyonların %70'inden sorumlu karayolu taşımacılığı, ısıtma ve tarım dahil olmak üzere birçok sektörde rekabetçi ve düşük karbonlu çözümler elde edilecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler