1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Paris Sözleşmesi 04 Ocak’ta yürürlük kazandı

Paris Sözleşmesi 04 Ocak’ta yürürlük kazandı

Nükleerde üçüncü şahıslara karşı sorumluluklara ilişkin Paris Sözleşmesi’nin yürürlük tarihi, 04 Ocak 2022 olarak belirlendi. 

Paris Sözleşmesi 04 Ocak’ta yürürlük kazandı

Enerji Günlüğü - Nükleerde üçüncü şahıslara karşı sorumluluklara ilişkin Paris Sözleşmesi’nin yürürlük tarihi, 04 Ocak 2022 olarak belirlendi. 

12 Şubat 2004 tarihinde Paris’te imzalanan; 28 Ocak 1964 Tarihli Ek Protokol ve 16 Kasım 1982 Tarihli Protokol ile Değiştirilen 29 Temmuz 1960 Tarihli Nükleer Enerji Alanında Üçüncü Şahıslara Karşı Hukuki Mesuliyete Dair Sözleşmeyi Değiştiren Protokolün yürürlük tarihi, 5291 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca 04 Ocak 2022 olarak tespit edildi. 

Sözleşmede Federal Almanya Cumhuriyeti, Belçika Krallığı, Danimarka Krallığı, İspanya Krallığı, Finlandiya Cumhuriyeti, Fransa Cumhuriyeti, Yunanistan Cumhuriyeti, İtalya Cumhuriyeti, Norveç Krallığı, Hollanda Krallığı, Portekiz Cumhuriyeti, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı, Slovenya Cumhuriyeti, İsveç Krallığı, İsviçre Konfederasyonu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin imzaları bulunuyor. 

Sözleşme nükleer alanında üçüncü şahıslara zarar verilmesini önlemek üzere önleyici tedbirler ile meydana gelebilecek nükleer olayların üçüncü şahıslara zarar vermesi durumunda söz konusu olacak sorumlulukları düzenliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler