1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Park Dedeman Kastamonu Otel’e I-REC sertifikası

Park Dedeman Kastamonu Otel’e I-REC sertifikası

Elektrik ihtiyacının tamamını yenilenebilir kaynaklardan karşılayan Park Dedeman Kastamonu Otel, Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) sahibi oldu. 

Park Dedeman Kastamonu Otel’e I-REC sertifikası

Enerji Günlüğü - Park Dedeman Kastamonu Otel, CK Enerji Çamlıbel Elektrik aracılığı ile Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) sahibi oldu. 

Sürdürülebilir bir gelecek ve daha yeşil bir dünya için karbon ayak izini azaltmayı hedefleyen Park Dedeman Kastamonu Otel elektrik tüketimini yeşil enerji kaynaklarından karşılayacak. Park Dedeman Kastamonu Otel tükettiği elektriğin yenilenebilir enerji kaynaklarından üretildiğini belgelemek için CK Enerji Çamlıbel Elektrik aracılığı ile Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası alarak yıllık 510 bin kWh’lik elektrik tüketiminin tamamını yeşil enerjiden sağlayacak.

Uluslararası bağımsız bir kuruluş olan IREC Foundation tarafından verilen ve denetlenen I-REC (Yenilebilir Enerjisi Sertifikası) sisteminde, yenilenebilir enerji tesislerinde (güneş, rüzgâr, hidroelektrik, jeotermal ve biokütle) üretilen her 1 MWh elektrik karşılığında bir sertifika oluşturuluyor.

“MÜŞTERİLERİMİZE ARACILIK EDİYORUZ”

CK Enerji Çamlıbel Elektrik Genel Müdürü Muharrem Bülbül, son yıllarda yeşil enerji sertifikasyon sürecinde de yoğun bir ilgi olduğunu belirterek, “CK Enerji Çamlıbel Elektrik olarak biz de doğayı ve gelecek nesilleri korumak adına yeşil enerji kullanımının yaygınlaştırılması için çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda çevre dostu elektrik tedarik etmek isteyen sanayi ve ticarethane müşterilerimizin “Yenilenebilir Enerji Sertifikası” (I-REC /International Renewable Energy Certificate) almalarına aracılık ediyoruz. Bu süreçte müşterilerimizin yanında yer alarak çevresel sürdürülebilirlik politikalarına destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. I-REC belgesi alarak elektrik tüketimini yeşil enerjiden karşılayacağını belgeleyen Park Dedeman Kastamonu Oteli’i attıkları bu değerli adım için kutlarım” diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler