1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Park Elektrik, Siirt’teki madeni kapatıyor

Park Elektrik, Siirt’teki madeni kapatıyor

Enerji Günlüğü - Park Elektrik, Siirt Madenköy’de yer alan (bakır) açık ocak maden işletmesinin üretim faaliyetlerini durduruyor.Park Elektrik Üretim...

Park Elektrik, Siirt’teki madeni kapatıyor

Enerji Günlüğü - Park Elektrik, Siirt Madenköy’de yer alan (bakır) açık ocak maden işletmesinin üretim faaliyetlerini durduruyor.

Park Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ, KAP üzerinden yaptığı duyuruda, Siirt’in Şirvan ilçesindeki Madenköy’de yer alan ve işletme ruhsatına sahip olduğu bakır açık ocak maden işletmesinin, işletme güvenliği açısından gerekli emniyet tedbirlerinin alınması için üretim faaliyetlerinin durdurulması gerektiğini bildirdi. Üretimin durdurulmasına ilişkin bildiri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Park Elektrik’e tebliğ edilen yazıda yer aldı.

Park Elektrik ise şirkete tebliğ edilen yazı sonrasında, söz konusu maden ocağında çalışmaya başlanması ile ilgili olarak gerekli tedbirlerin alındığına ilişkin bir proje hazırlatacak. Park Elektrik tarafından uzman kurum ve kuruluşlara hazırlatılacak proje, Maden İşleri Genel Müdürlüğü’ne bildirilecek ve konu yeniden değerlendirmeye alınacak.

Önceki ve Sonraki Haberler