1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Park Elektrik’in Ilgın ruhsatı 2035’e kadar uzatıldı

Park Elektrik’in Ilgın ruhsatı 2035’e kadar uzatıldı

Park Elektrik’in Konya Ilgın’daki linyit madeni ruhsatı, 2035 yılına kadar geçerli olacak şekilde uzatıldı.Şirket, ruhsat süresinin uzatılmasıyla birlikte linyit madenciliği faaliyetlerini kesintisiz devam ettirecek.

Park Elektrik’in Ilgın ruhsatı 2035’e kadar uzatıldı

Enerji Günlüğü – Park Elektrik’in bağlı ortaklığı Konya Ilgın Elektrik’in Ilgın’daki linyit madeni ruhsatı, 9 Eylül 2035 tarihine kadar uzatıldı.

Park Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ’den (PRKME) yapılan açıklamaya göre, Konya’nın Ilgın ilçesinde rödovans yöntemiyle işletilen 1247 numaralı IV. Grup (B) maden işletme ruhsatının süresi, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından uzatıldı.

Söz konusu ruhsatın süresi daha önce 21 Haziran 2026’da sona erecekti. Alınan yeni karar ile ruhsat 9 Eylül 2035’e kadar geçerli olacak. Şirket, ruhsatın uzatılmasıyla birlikte bölgede faaliyetlerini sürdürecek.