1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Paşalıda HES gerginliği!

Paşalıda HES gerginliği!

Enerji Günlüğü - Erzurum'un Şenkaya ilçesine bağlı Paşalı beldesinde yapımı devam eden hidroelektrik santrali inşaatı belde halkıyla şirket çalışanları...

Paşalıda HES gerginliği!

Enerji Günlüğü - Erzurum'un Şenkaya ilçesine bağlı Paşalı beldesinde yapımı devam eden hidroelektrik santrali inşaatı belde halkıyla şirket çalışanları ve güvenlik güçlerini karşı karşıya getirdi.

Sabah saatlerinde toplanan Paşalı sakinleri, bir sulama kanalı önünde toplanarak, HES'i üstlenen firmayı protesto etti. Belde sakinleri sulama kanalının koruma tel örgülerini kırarak, taş ve kaya parçalarını kanala attı. Bu sırada olay yerinde güvenlik amaçlı bulunan jandarma ile vatandaşlar arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Belde sakinlerinden Sıtkı Kışlak, yapımı devam etmeeekte olan HES nedeniyle mağdur edildiklerini ileri sürdü. “Hes projesiyle belde sınırlarından geçen akarsuyun güzergahının değiştirildiğini belirten Kışlak, "HES kanalına çevrilen akarsuyumuzu kullanamaz hale geldik. Hayvanlarımızı ve tarlalarımızı sulayamıyoruz. Bereketli topraklarımızı susuzluk yüzünden ekip biçemiyoruz. Başka bir yere göç etmemiz de mümkün değil. Tarlalarımızdan geçen su kanalının kamulaştırma ödenekleri de verilmedi. Yetkililerimizden mağduriyetimizin giderilmesi adına sesimizi duymalarını istiyoruz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler