1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Pazarköy RES sahasına güneş santrali kurulacak

Pazarköy RES sahasına güneş santrali kurulacak

Tekno Rüzgar Enerji, Balıkesir ve Çanakkale’de işletmekte olduğu Pazarköy RES’e yardımcı kaynak olarak 31 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali (GES) kuracak.

Pazarköy RES sahasına güneş santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Balıkesir ve Çanakkale il sınırları içinde bulunan Pazarköy RES sahasında 31 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali (GES) kurulacak.

Tekno Rüzgar Enerji Yatırım Üretim ve Tic. A.Ş. tarafından Çanakkale İli, Yenice İlçesi ve Balıkesir İli, Balya İlçesi sınırları içinde işletilmekte olan 44 MW kapasiteli Pazarköy Rüzgar Enerji Santrali’ne (RES) 31,1958 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) ilave edilerek, Birleşik Yenilenebilir Enerji Üretim Tesisi’ne dönüştürülmesi planlanıyor. Projenin değeri 93,6 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında yaklaşık 36 hektarlık alanda kurulacak olan güneş santralinde tek kristalli yapıda 57.240 adet 545 Wp gücünde paneller kullanılacak. İki alanda belirlenen GES sahaları, mevcut üretim lisansına derç edilmiş olan santral sahası içinde veya bitişiğinde yer alacak. Santralde üretilen elektrik enterkonnekte sisteme bağlanarak ulusal şebekeye verilecek. 

Pazarköy RES  77 milyon kilovatsaat elektrik üretimi ile yaklaşık 26 bin konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek kadar elektrik üretiyor.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler