1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Peker: Enerjinin sihirli değneği inovasyon

Peker: Enerjinin sihirli değneği inovasyon

Enerji Mühendisliği Derneği Başkanı Ufuk Peker, iş süreçlerinde enerji tüketimini sağlıklı ölçebilen şirketlerin yüzde 35 enerji verimliliği sağlayabileceğini söyledi. 

Peker: Enerjinin sihirli değneği inovasyon

Enerji Günlüğü - Enerji Mühendisliği Derneği Başkanı Ufuk Peker, iş süreçlerinde enerji tüketimini sağlıklı ölçebilen şirketlerin yüzde 35 enerji verimliliği sağlayabileceğini söyledi. 

Endüstri Mühendisliği Derneği Başkanı Ufuk Peker, 2017 yılında kurulan derneğin, israf yönetimi, verimlilik, stratejik planlama, sistem tasarımı, süreç geliştirme ve inovasyon konularında çalışmalar yaptığını söyledi. Verimlilik konusunda en büyük görevlerden birinin KOBİ’lere düştüğünü ifade eden Peker, “KOBİ’ler önce enerji tasarrufu konusunda bir stratejik plan hazırlamalı. Çünkü sistematik ilerlemek önemli. Ne zaman uzun soluklu düşünürsek, gelecek bize o zaman enerji verecek” dedi. 

Peker, işletmelerin bir makineyi rölantide çalışır bırakarak mı yoksa tamamen durdurarak mı daha az enerji tükettiğini ölçebilmesi gerektiğini vurguladı. KOBİ’lerle yürüttükleri çalışmalarda yüksek elektrik faturalarının azaltılması, enerji tüketimi nedeniyle cihazların yıpranması gibi konuların en çok karşılaştıkları sorunların başında geldiğini anlatan Peker, “Biz bu süreci doğru yönetebilmek adına işletmelere ilk olarak teknolojik alt yapılarını tamamlamalarını öneriyoruz. Bu süreci sistematik olarak tamamlayanlar tüm istatistiklerimizde yüzde 35 oranında enerji tasarrufu sağlıyor. Altını çizerek söylüyorum, enerjinin sihirli değneği inovasyondur” diye konuştu. 

Enerji Günlüğü - ANTALYA

Önceki ve Sonraki Haberler