1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Pekin’de yeni plakaların yüzde 70’i temiz araçlara

Pekin’de yeni plakaların yüzde 70’i temiz araçlara

Çin’in Başkenti Pekin’de 2022 yılında verilecek 100 bin plakanın 70 bini yeni enerjili araçlara verilecek.

Pekin’de yeni plakaların yüzde 70’i temiz araçlara

Enerji Günlüğü - Çin’in Başkenti Pekin’de 2022 yılında verilecek 100 bin plakanın 70 bini yeni enerjili araçlara verilecek.

Pekin (Beijing) Belediyesi yöneticileri, 2022 yılındaki yeni araba plaka tahsisindeki yeni enerjili olarak bilinen elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı araçların (NEV'ler) kotasını artıracağını açıkladı. Belediyenin araba kotası tahsis yönetimi ofisine göre, şehir 2022’de 100 bin yeni araba plakası tahsis edecek ve yeni enerjili araçlar için daha önce 60 bin olarak belirlenen kota, 70 bine çıkarılacak. Geleneksel fosil yakıtlı araçlar için kota 40 binden 30 bine düşürülecek.

BAŞKENTİN HAVA KALİTESİ ARTTIRILACAK

Ofis, piller ve diğer teknolojilerdeki hızlı ilerlemenin yanı sıra artan NEV menzillerini dikkate alan hareketin, yakıtlı araç egzoz kirliliğini azaltmayı ve Çin başkentinin hava kalitesini iyileştirmeyi amaçladığını açıkladı. 

FOSİL YAKITLI ARAÇLARA KISITLAMALAR CAYDIRICI OLUYOR

Beijing, yeni plaka sayısını sınırlamak ve plaka numaralarının son rakamına göre hafta içi özel yakıtlı araçların beşte birini yoldan çıkarmak gibi hava kirliliğini azaltmak için önlemler aldı. Akaryakıtlı arabalar için plaka piyango sistemi, birçok sürücüyü devlet sübvansiyonu alan ve iş günlerinde böyle bir yasakla karşılaşmayan NEV’lere yönlendiriyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler