1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. “Periyodik Muayene” başvuruları başladı 

“Periyodik Muayene” başvuruları başladı 

Zorlu Enerji’nin Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde sayaç ve transmitter faaliyetleri gösteren Kalibrasyon Merkezi, doğal gaz sayaçlarının periyodik muayene başvurularının başladığını duyurdu.

“Periyodik Muayene” başvuruları başladı 

 

 

 

Enerji Günlüğü - Doğal gaz sayaçlarında kanunen periyodik olarak yapılması gereken muayeneler için başvurular tüm ülkede başladı. Kalibrasyon merkezi, dağıtım şirketleri ve tüketicileri ekstra maliyetten kurtarılması, çevrenin ve tüketicinin korunması noktasında büyük bir rol oynuyor. Zorlu Enerji’nin Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ndeki uluslararası standartlarda çalışan Kalibrasyon Merkezi, bu kapsamda doğal gaz sayaçlarının periyodik muayene, şikâyetli muayene ve arızalı muayene bakımları için sayaçları kabul etmeye başladı. Zorlu Enerji, evsel doğal gaz sayaçlarının kalibrasyonunu ve RMS-A/B/C tipi istasyonlarda yer alan basınç ve sıcaklık transmitter kalibrasyonlarını çok hassas cihazlarla gerçekleştirerek sertifikalandırıyor.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürlüklerine 28 Şubat tarihine kadar yapılması gereken bu zorunlu süreç, dağıtım şirketlerinin Zorlu Enerji Kalibrasyon Merkezi’ne takip numarasının bildirilmesi ile başlıyor ve yıl sonunda yapılan mutabakatla tamamlanıyor.

BAŞVURULAR ŞUBAT SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

1643177451-whatsapp-image-2022-01-19-at-09-30-52.jpegZorlu Enerji, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ‘Ölçü ve Ölçü Aletleri Yönetmeliği’nde belirtilen elektrik, su ve doğal gaz sayaçlarının periyodik muayenelerinin 10 yılda bir yaptırılması gerekliliğini hatırlatırken son başvuru tarihinin periyodik muayene süresinin bittiği yılı takip eden yılın şubat ayının son gününe kadar olduğunu da belirtiyor. 

Dağıtım şirketi ve OSB’lerin periyodik bu muayenelerini düzenli olarak yaptırması gerekiyor. Bu kapsamda başvurular il müdürlükleri aracılığıyla ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın BAMS (Bürokrasinin Azaltılması ve Mevzuatın Sadeleştirilmesi) projesi kapsamında internet üzerinden yapılabiliyor. Zorlu Enerji Kalibrasyon Merkezi’ne periyodik muayene veya şikayetli muayene sayaç başvurularının takip numarası bildirilerek süreç başlatılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler