1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Pet Gaz Dörtyol’daki LPG depolama kapasitesini arttıracak

Pet Gaz Dörtyol’daki LPG depolama kapasitesini arttıracak

Pet Gaz Anonim Şirketi, Hatay Dörtyol’da bulunan LPG depolama tesisinin kapasitesini 7 bin 200 metreküp arttıracak.

Pet Gaz Dörtyol’daki LPG depolama kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Pet Gaz Anonim Şirketi, Hatay Dörtyol’da bulunan LPG depolama tesisinin kapasitesini 7 bin 200 metreküp arttıracak.

Pet Gaz Anonim Şirketi, Hatay İli, Dörtyol İlçesi, Yeşilköy Mahallesinde toplam yaklaşık 130 bin metrekarelik alan üzerinde yürüttüğü LPG Depolama ve Tüp Dolumu faaliyetinde kapasite artışına gitmeyi planlıyor. 

Yaklaşık 95 milyon lira değerindeki proje kapsamında, mevcut durumdaki 9 adet her biri 200 m3 kapasiteli yatay silindirik LPG depolama tanklarından 3 tanesinin kaldırılarak yerine 3 adet her biri 1200 m3 kapasiteli örtülü (gömülü) yatay silindirik LPG depolama tankı eklenmesi planlanıyor. 

Ayrıca, tüp üretim ve dolum ünitesi olarak kullanılan alanda bulunan 1 adet 180 m3’lük ve 1 adet 70 m3’lük yatay silindirik LPG depolama tanklarının kaldırılarak yerine 6 adet her biri 3500 m3 kapasiteli örtülü yatay silindirik LPG depolama tanklarının ve 6 adet her biri 1895 m3 kapasiteli akaryakıt depolama tanklarının kurulması planlanıyor. Yine mevcut tüp üretim ve dolum tesisinin kaldırılarak (trafo ve gümrük binaları hariç) yerine daha düşük kapasiteli yeni tüp dolum tesisinin kurulması da planlar arasında.

DAHA ÖNCEKİ KAPASİTE ARTIŞ PROJESİNDEN VAZGEÇİLDİ 

Daha önce şirket, 9 adet yatay silindirik LPG depolama tanklarının tamamını kaldırarak yerine 3 adet her biri 3000 m3 kapasiteli gömülü yatay silindirik LPG depolama tankları eklenmesini planlamıştı. Ancak bu projeden vazgeçildi.

Değiştirilen proje ile tesisin toplam LPG depolama kapasitesi 64.150 m3’ten 87.900 m3’e çıkarılacak. Bunun dışında tesiste 11.370 m3 kapasiteli akaryakıt depolama tesisi ve 11.370 m3 kapasiteli akaryakıt depolama tesisi kurulacak. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler