1. HABERLER

  2. PETROL

  3. PETDER 25’inci yaşını kutluyor

PETDER 25’inci yaşını kutluyor

Petrol ve akaryakıt ürünleri iş kolunda faaliyet gösteren en büyük firmaları biraraya getiren  Petrol Sanayi Derneği PETDER, 23 Eylül 2021’de 25. yaşını kutladı

PETDER 25’inci yaşını kutluyor

Enerji Günlüğü - Akaryakıt, yağlama yağları, LPG gibi petrol ürünlerinin üretimden tüketime kadar olan faaliyetler zinciri üzerinde çalışmalar yapmak amacı ile ülkenin önde gelen akaryakıt dağıtım şirketleri tarafından 1996 yılında kurulan Petrol Sanayi Derneği PETDER, 23 Eylül 2021’de 25. yaşını kutladı. 

Sektörde sağlık, emniyet ve çevre ile ilgili konularda da çalışmalar yapan PETDER, aynı zamanda “Atık Motor Yağlarının Yönetimi Projesi” ve buna paralel olarak “Bir Varil Bir Ağaç” çevre projesini de yürütüyor. 

PETDER Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Yılmaz, derneğin yıl dönümünü kutlamak için yaptığı açıklamada “PETDER, sadece öncü, güvenilir ve objektif bir bilgi kaynağı olarak değil, aynı zamanda sektörün etkin bir savunucusu ve temsilcisi olarak akaryakıt sektörünün itibar ve standartlarının kuvvetlendirilmesi ve tüketici faydasının maksimizasyonu anlayışıyla yolculuğuna devam etmektedir. Başta kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri olmak üzere, tüm değerli paydaşlarımızla iş birliği içinde bu yolculuğumuz daha nice başarılarla sürecektir” ifadelerini kullandı. 

23 Eylül 1996 tarihinde kurulan PETDER, sektörün en büyük oyuncularından Alpet, Aytemiz, Belgin, BP, Castrol, Exxon Mobil, GO, Güzel Enerji Akaryakıt, Opet, Petline, Petrol Ofisi, Petroyağ, Shell, Shell & Turcas, Total Energies ve TP’yi çatısı altında biraraya getiriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler