1. HABERLER

  2. PETROL

  3. PETDER’in ana faaliyetlerie e-mobilite dahil edildi

PETDER’in ana faaliyetlerie e-mobilite dahil edildi

2022 sonu itibarıyla petrol piyasasında 5 rafineri, 35 dağıtıcı ve 12.471 istasyonlu akaryakıt bayisi lisanslı olarak faaliyet yürütüyor. LPG piyasasında da 78 dağıtıcı ve 10.815 otogaz istasyonu EPDK lisansına sahip.

PETDER’in ana faaliyetlerie e-mobilite dahil edildi

Enerji Günlüğü - PETDER Başkanı Ahmet Erdem, “emobilite”yi Derneğin ana faaliyet alanları arasına eklediklerini ve benzer şekilde Dernek unvanına da “Emobilite”nin eklendiğini duyurdu.

Petrol Sanayi ve Emobilite Derneği (PETDER), 2022 yılı Sektör Raporu’nu yayınladı. Bu yıl elektrikli araç şarj hizmetleri sektörü ile ilgili bilgiler ve detaylı istatistiklerin de yer aldığı rapora göre, 2022 sonu itibarıyla petrol piyasasında 5 rafineri, 35 dağıtıcı ve 12.471 istasyonlu akaryakıt bayisi, EPDK'dan lisanslı olarak faaliyet gösteriyor. Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) piyasasında ise söz konusu tarih itibariyle 78 dağıtıcı ve 10.815 otogaz istasyonu EPDK lisansına sahip.

4.638 TON ATIK YAĞ TOPLANDI

PETDER, atık yağ toplama projesiyle çevresel sürdürülebilirliği desteklemeye ve endüstride çevre bilincini artırmaya devam ediyor. Son 19 yılda (2004-2022) topladığı atık yağ miktarı 302.819 ton olarak gerçekleşen PETDER, bu dönemde atık yağ yönetimi için yaklaşık 132 milyon TL tutarında kaynak kullandı. 2022 yılında ise, atık yağ üreticilerine 5.942 sefer düzenleyerek toplam 4.638 ton atık yağ topladı.

e-MOBİLİTE ANA FAALİYET ALANLARI ARASINDA

PETDER Başkanı Ahmet Erdem, 2022 Sektör Raporu'nda sektöre dair değerlendirmelerde bulundu. Erdem, "27 yıl önce saygın ve öncü bir sivil toplum örgütü olarak yola çıkan Derneğimiz, sektörü temsil etme misyonunu büyük bir kararlılıkla sürdürüyor. Akaryakıt ve emobilite sektörlerindeki gelişmelerle birlikte, ülkemize katkıda bulunmaya ve sektörümüzü daha ileri seviyelere taşımaya devam ediyoruz" dedi.

Raporun başlıklarından biri olan emobilite’ye vurgu yapan Erdem, “emobilite”yi Derneğin ana faaliyet alanları arasına eklediklerini ve benzer şekilde Dernek unvanına da “Emobilite”nin eklendiğini duyurdu.

Gelecekte emobilite ve alternatif yakıt sektörlerinin önemli olacağının altını çizen Erdem “Derneğimizin de ilerleyen dönemlerde bu konu üzerine önemli çalışmaları ve etkinlikleri olacaktır” ifadelerini kullandı.

Raporun tamamına buradan ulaşılabilir. 

Önceki ve Sonraki Haberler