1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petkim Etilen Fabrikası soluklanacak

Petkim Etilen Fabrikası soluklanacak

Enerji Günlüğü – Petkim Etilen Fabrikası, yatırımın devreye alınması ve planlı bakım kapsamında geçici olarak üretime ara verecek.Petkim’den KAP'a...

Petkim Etilen Fabrikası soluklanacak
Enerji Günlüğü – Petkim Etilen Fabrikası, yatırımın devreye alınması ve planlı bakım kapsamında geçici olarak üretime ara verecek.

Petkim’den KAP'a yapılan açıklamada, Etilen fabrikasındaki yatırımın devreye alınması ve aynı zamanda planlı bakım kapsamında, geçici olarak üretime ara verileceği bildirildi.

Açıklamaya göre, temel hammadde üretimi yapan Etilen Fabrikası’ndakapasiteartırılması, enerji ve hammadde birim tüketimlerinin azaltılması ile operasyonel verimliliklerin artırılması amacına yönelik olarak yapılan 118 milyon USD'lik yatırım devreye alınma aşamasına geldiği ve bu yatırım ile etilen üretim kapasitesinin %13 oranında artarak 588.000 Ton/Yıla çıkacak, etilen üretiminde enerji ve hammadde birim tüketimleri azalacak.

Etilen Fabrikası tesisteki diğer fabrikalara ara ürün sağlamakta olup, bu fabrikanın üretime ara vermesi nedeniyle eksik kalan ara ürünlerin büyük bir bölümü ithal edilecek. Böylece, tesisteki diğer fabrikaların üretimlerini sürdüreccek ve nihai ürün satışlara devam edecek.

Etilen fabrikasındaki duruşun 21 Temmuz 2014 tarihinden itibaren 105 gün sürmesi bekleniyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler