1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petkim ilk çeyrekte karını yüzde 141 artırdı

Petkim ilk çeyrekte karını yüzde 141 artırdı

Enerji Günlüğü - Petkim, 2017 yılının ilk çeyreğinde net karını bir önceki yıla göre yüzde 141 artırarak 359 milyon TL’ye yükseltti. Türkiye’nin...

Petkim ilk çeyrekte karını yüzde 141 artırdı

Enerji Günlüğü - Petkim, 2017 yılının ilk çeyreğinde net karını bir önceki yıla göre yüzde 141 artırarak 359 milyon TL’ye yükseltti. 

Türkiye’nin ilk ve tek entegre petrokimya şirketi Petkim,  2017 yılının ilk üç aylık finansal sonuçlarını açıkladı. Petkim, bir önceki yılın aynı dönemine göre net karını yüzde 141 oranında artırarak 359 milyon TL’ye yükseltti. 

Petkim’in Ocak-Mart döneminde aktif büyüklüğü yüzde 16 oranında arttı ve 7 milyar 292 milyon TL’ye ulaştı. Şirketin net satışları aynı dönemde 1.1 milyar TL’den 1.7 milyar TL’ye çıktı. Net satış artış oranı yüzde 59 olarak gerçekleşti. Şirket tarihinin en iyi üç aylık finansal sonuçlarından birini gerçekleştiren Petkim’in ilk çeyrekteki kapasite kullanım oranı yüzde 94,7 düzeyine ulaştı.

İNSAN VE TEKNOLOJİYE YATIRIM

Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, elde edilen başarının temelinde, operasyonlarını verimli bir şekilde gerçekleştirmelerinin yanı sıra piyasa koşullarını doğru yönetmelerinin yer aldığını belirtti. Bu başarının sürekliliğini sağlamak için insan ve teknolojiye yatırım yapmaya başladıklarını ve uzun soluklu kurumsal bir dönüşüm programı olan “Petkim Benim Programı’nı hayata geçirdiklerini kaydeden Mammadov, “Petkim’in deneyimli ve başarılı insan kaynağının sahiplendiği bu programla, katma değer yaratan projeleri büyük bir süratle hayata geçirme fırsatına kavuştuk. Ulaştığımız her başarıyı sadece Petkim’e değil, güçlü bir Türkiye’nin kurulmasına verilen büyük destek olarak değerlendiriyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler