1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Petkim mesleki eğitim akademisi kurdu

Petkim mesleki eğitim akademisi kurdu

Enerji Günlüğü - Petkim, bünyesinde teknik eğitim okulu, kişisel gelişim okulu ve eğitim teknolojileri okulunun bulunduğu, 67 farklı programla eğitim...

Petkim mesleki eğitim akademisi kurdu

Enerji Günlüğü - Petkim, bünyesinde teknik eğitim okulu, kişisel gelişim okulu ve eğitim teknolojileri okulunun bulunduğu, 67 farklı programla eğitim verecek bir akademi kurdu. 

Petkim Holding'ten yapılan açıklamada, petrokimya sektörünün ilk ve tek yerli üreticisi konumundaki Petkim'in, 48 yıllık deneyim ve birikimini sanayi kuruluşlarının, sektörün ve müşterilerinin hizmetine sunmak amacıyla bir eğitim projesini hayata geçirdiği belirtildi. Açıklamaya göre Petkim Akademi projesinin bünyesinde Teknik Eğitim Okulu, Kişisel Gelişim Okulu ve Eğitim Teknolojileri Okulu var. Bu okullar bünyesinde 67 programla eğitim verecek Petkim Akademi, sanayicilerin ihtiyaç duyduğu iyi yetişmiş işgücü talebinin karşılanmasında çok önemli rol oynayacak.

Sanayi kuruluşlarının formen-teknisyen, mühendis, yönetici gibi teknik ve yönetsel pozisyonlarının eğitim ve gelişim taleplerinin karşılanacağı Petkim Akademi ile şirketlerin kariyer yönetimi sistemine güçlü bir destek verilecek. Projeyle çok sayıda eğitim ve gelişim ürünü çalışanlara, müşterilere ve sanayi kuruluşlarına kazandırılacak. Petkim’in üniversitelere ve meslek yüksekokullarına sosyal sorumluluk kapsamında yarattığı staj imkânları da Petkim Akademi tarafından yönetilecek. Akademiden mezun olan öğrenciler, alacakları mezuniyet sertifikası ile, çalıştıkları sektörlerde çok daha kolay iş bulma şansı yakalayacak. Petkim Akademi bünyesindeki okul ve programların ayrıntılarına ise www.petkim.com.tr web sayfasından ulaşılabiliyor.

İŞ ORTAMINDA ÖĞRENME BAŞARIYI ARTIRIYOR

Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, teknolojinin hızla geliştiği yoğun rekabet ortamında,insan kaynağına yapılan yatırımın büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, çalışanların iş ortamında öğrenme ve gelişim olanaklarıyla desteklenmesinin kurumsal başarıyı artıran en önemli faktör olduğunu vurguladı. Korkut, günümüzde birçok şirketin, kurumsal vizyonu doğrultusunda yetiştirdiği iç eğitimcileri ile çalışanlarının ve paydaşlarının ihtiyaçlarına uygun eğitimleri belirlemeye ve uygulamaya yönelik yapılanmaları oluşturduğunu hatırlattı. Petkim’in de bu küresel eğilimi referans alarak Petkim Akademi projesini hayata geçirdiğini kaydeden Korkut, şöyle devam etti:

“Petkim Akademi okullarında görev alacak deneyimli ve yetkin eğitimciler etkin sunum hazırlama ve eğitim programları oluşturma konularında‘Eğiticilerin Eğitimi’ programlarına katılarak sertifikalandırılmaktadırlar. Bu iç eğitimciler ve dış kurumlarla yapılan eğitim işbirlikleri ile sanayi kuruluşlarının yönetimine, pazar stratejilerine, teknik-kalite-üretim-bakım yapılanmalarına uygun eğitimleri verebileceğiz.”

EN ÇOK İHTİYAÇ DUYULAN OKUL OLACAK

Petkim Akademi bünyesindeki Teknik Eğitim Okulu, sanayi kuruluşları ve Petkim müşterilerinin üretim ve bakım alanında ihtiyaç görülen eğitimlerini hayata geçirecek. Okul bünyesinde Utiliteler, Fırınlar, Kompresörler, Pompalar, Kolonlar, Ekstruderler, Su Teknolojisi ve Su Hazırlama, İnspection (Korozyon, Erozyon), Eşanjörler gibi eğitimler veriliyor.

Akademi, üretim grupları ile Ar-Ge ve Teknoloji Müdürlüğü ile Kalite Kontrol ve Teknik Servis müdürlüğü iç eğitimcileri desteğinde; Ürün Tanıtıcı Eğitimler, Plastiklerin Özellikleri,Plastik Maddeler ve İçerdikleri Maddeler, Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeler konulu eğitimleri uygulayacak. Okulda ayrıca müşterilerden ve kurumlardan gelenlaboratuvar desteği, ürün geliştirmegibi talepler de değerlendirilecek.

Okul bünyesinde şirketlerin İş Sağlığı ve Güvenliği’ni etkin bir şekilde sağlamalarına yönelik,Teknik Emniyet ve Yangın Emniyet Eğitimleri de verilecek. Teknik Eğitim Okulu bünyesinde yer alan Petkim İlk Yardım Eğitim Merkezi ise sadece sanayi kuruluşlarına değil, Petkim müşterilerine ve tüm vatandaşların katılımına açık olarak tasarlandı. Sağlık Bakanlığı’ndan tescilli Eğitim Merkezi, ilgili mevzuatlar kapsamında şirketlerin alması gereken ilk yardım eğitimlerini veriyor.

MESLEKİ VE KİŞİSEL GELİŞİME ODAKLI

Petkim Akademi Kişisel Gelişim Okulu’nda ise programlar mesleki ve kişisel gelişime yönelik içerikte olacak. Bireysel gelişime ve yetkinlik gelişimine yönelik eğitimler, çalışanların yanı sıra sanayi kuruluşları ve Petkim müşterilerine yönelik olarak tasarlandı. Kalite Sistemleri ve iş Mükemmelliği iç eğitimcileri aracılığı ile; ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi, Entegre Yönetim Sistemi,ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemi, TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetimi, Toplam Kalite Yönetimi, Proses Bakım Yönetimi, Stratejik Yönetim ve Planlama, Bireysel Öneri Sistemi, İstatistiksel Proses Kontrol, Kaizen, Kalite Çemberleri, 5 S, Kıyaslama (Benchmarking), Hata Türleri ve Analizi, Mevcut Durum Analizi, GZFT (SWOT) Analizi Eğitimleri verilecek.

Satış ve pazarlama grubundaki eğitimciler; Uygulamalı REACH/CLP, Shipping, Petrokimya Piyasaları ve Fiyatlandırma, Kaynak Planlamasında Modüler Yaklaşımlar, Akreditif, Pazarlamada 4P'den 7P'ye Yeni Yaklaşımlar, Endüstriyel Ürün Pazarlaması, Pazarlamada Dağıtım Kanalları, Niş Ürünlerde Pazarlama, Endüstriyel Ürünlerde E -Ticaret, Dış Ticarette Teslim Şekilleri, Key Account Müşteri Yönetimi eğitimlerini verecek.

E-EĞİTİM İLE UZAKTAN VE YAYGIN EĞİTİM

Eğitim Yönetim Sistemleri, Eğitim Pazarlama ve E-Eğitim bölümlerinin yer aldığı Eğitim Teknolojileri Okulu’nda ise, Petkim Akademi tarafından düzenlenecek eğitimlerin ihtiyaç analizi, program tasarımı, uygulama ve değerlendirme süreçleri; çalışanlara, müşterilere ve sanayi kuruluşlarına tanıtımı gerçekleştirilecek. E-learning eğitimlerinde sunulan güçlü teknik altyapı sayesinde eğitimleri alacak kullanıcıların sayısı, aldıkları eğitimler, eğitimleri tamamlama durumları ve başarı durumları ölçümlenerek, raporlanabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler