1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petkim, MIT’nin Endüstriyel Bağlantı Programı üyesi oldu

Petkim, MIT’nin Endüstriyel Bağlantı Programı üyesi oldu

Enerji Günlüğü – Petkim, Amerika’nın ünlü teknoloji enstitüsü MIT’nin Endüstriyel Bağlantı Programı (ILP) üyesi oldu. Petkim Petrokimya...

Petkim, MIT’nin Endüstriyel Bağlantı Programı üyesi oldu

Enerji Günlüğü – Petkim, Amerika’nın ünlü teknoloji enstitüsü MIT’nin Endüstriyel Bağlantı Programı (ILP) üyesi oldu. 

Petkim Petrokimya Holding AŞ, teknoloji, Ar-Ge ve kimya alanlarında dünyaca ünlü Massachusetts Institute of Technology’nin (MIT) Endüstriyel Bağlantı Programı’na (Industrial Liaison Program–ILP) üye oldu. 

SOCAR Türkiye’nin iştiraklerinden olan Petkim AŞ böylece, Ağustos ayından itibaren iki yıl boyunca ortak ilgi alanları üzerinde birlikte çalışacak olan 250 küresel şirket arasına girdi. 

MIT’nin dünya genelindeki şirketler ile karşılıklı olarak bilgi ve teknoloji alanında bağlantılar kurmak ve güçlendirmek amacı ile oluşturulan bu programda Petkim, stratejik önemi olan spesifik araştırma alanlarına odaklanacak. Petkim’in ana stratejilerinden birini oluşturan dijital dönüşüm ve inovasyon alanlarındaki projeleri açısından da büyük önem taşıyan MIT-ILP üyeliğinin ilk etabı iki yıl sürecek. Bu süre, projelerin ihtiyacına göre karşılıklı olarak uzatılabilecek.

Program kapsamında, Ağustos ayında MIT araştırmacıları ve Petkim Ar-Ge ve Üretim birimleri projeyle ilgili potansiyel konuları saptayacaklar. Eylül ayında ise Petkim’den uzmanlar ABD’ye giderek MIT ile bir toplantı yapacaklar. Karşılıklı eğitim ve potansiyel ilgili alanları odaklı çalışmalar yıl boyunca devam edecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler