1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petkim Rafineri Holding hisselerinin 3. taksit ödemesini öteledi

Petkim Rafineri Holding hisselerinin 3. taksit ödemesini öteledi

Enerji Günlüğü – Petkim, STEAŞ ile imzaladığı sözleşme tadilatıyla, Rafineri Holding’in %30 hissesi için ödeyeceği üçüncü taksitin ödeme tarihini...

Petkim Rafineri Holding hisselerinin 3. taksit ödemesini öteledi

Enerji Günlüğü – Petkim, STEAŞ ile imzaladığı sözleşme tadilatıyla, Rafineri Holding’in %30 hissesi için ödeyeceği üçüncü taksitin ödeme tarihini 2020 Haziran ayına öteledi. 

Petkim Petrokimya Holding AŞ, hakim ortağı SOCAR Türkiye Enerji AŞ (STEAŞ) arasında yapılan görüşmeler neticesinde STEAŞ’tan Rafineri Holding AŞ’nin (Rafineri Holding) %30 payının 720 milyon USD karşılığında alınması yönünde bir hisse satış ve devir sözleşmesi imzalamıştı. Petkim Petrokimya AŞ’yi, STAR Rafineri AŞ’de dolaylı olarak %18 pay sahibi yapacak olan sözleşme uyarınca, Rafineri Holding’in %30’luk hissesinin devir bedeli olan 720 milyon ABD doları; 240 milyon ABD doları tutarında üç eşit taksitte ödenecekti. 

Sözleşmeye istinaden ilk ödeme 09 Ocak 2018’de; ikinci ödeme ise 27 Eylül 2018 tarihinde yapıldı. Son ödemenin ise hisselerin devri ile birlikte en geç 31 Mart 2019’da yapılması öngörülmüştü. 

Petkim AŞ, STEAŞ ile gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda; 240 milyon ABD doları tutarlı 3. taksit ödemesi için belirlenen tarihin en geç 30 Haziran 2020 olarak tadil edildiğini bildiren bir sözleşme tadilatı imzaladı. 

Önceki ve Sonraki Haberler